Μια παρένθετη μητέρα από την Καλιφόρνια, η οποία έφερε στον κόσμο δύο μωρά, διαπίστωσε ότι το ένα από τα παιδιά ήταν βιολογικά δικό της. Η Jessica Allen έμεινε έγκυος με το δικό της παιδί, ενώ κυοφορούσε ένα άλλο μωρό ως παρένθετη μητέρα για ένα ζευγάρι από την Κίνα.

Η κ. Allen είπε ότι οι γιατροί αρχικά σκέφτηκαν ότι το δεύτερο παιδί ήταν ομοζυγωτικό δίδυμο. Ως αποτέλεσμα και τα δύο μωρά δόθηκαν στο ζευγάρι μετά τον τοκετό και η Allen έπρεπε να αγωνιστεί για να πάρουν πίσω τον βιολογικό της γιο.

Η κ. Allen είχε ήδη γεννήσει δύο υγιή παιδιά, όταν αποφάσισε να γίνει παρένθετη μητέρα. Όπως ανέφερε συνέχισε να έχει ωορρηξία, παρά την εγκυμοσύνη της. «Ήμουν ήδη έγκυος μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, όταν  περίπου έξι-επτά εβδομάδες αργότεροι οι γιατροί ανακάλυψαν άλλο ένα έμβρυο και πίστεψαν ότι το ωάριο που μου εμφύτευσαν διαχωρίστηκε σε δίδυμα. Το σώμα μου είχε ακόμη ωορρηξία, ενώ ήμουν ήδη έγκυος -κάτι πολύ σπάνιο, αλλά γίνεται. Όμως κανείς δεν μου εξήγησε ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατόν».

Η κ. Allen είπε ότι δεν είδε τα μωρά όταν γεννήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά η άλλη η νέα μητέρα τους, της έστειλε φωτογραφίες τους, όταν ήταν λίγων εβδομάδων: η γυναίκα είχε τις αμφιβολίες της για το ένα μωρό, το αγοράκι, όμως περίμενε να αισθανθεί καλύτερα η Allen προτού της αποκαλύψει τις σκέψεις της.

«Αναστατώθηκα και ζήτησα από την υπεύθυνη της κλινικής να μου εξηγήσει τι συμβαίνει, όμως ήξερε τι να μου απαντήσει», δήλωσε η κ. Allen.  «Έτσι, μου είπαν ότι το επόμενο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε είναι ένα τεστ DNA».

Η κυρία του ζευγαριού από την Κίνα πήγε επίσης το μωρό για μια εξέταση DNA και μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο κάλεσε την κ. Allen μέσω Skype. «Τότε μου ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ήμουν γενετικά η μητέρα του», δήλωσε η κ. Allen. «Πρότεινε αν θέλουμε να δώσουμε το μωρό για υιοθεσία και είχαν ήδη υπόψη ένα ζευγάρι που ενδιαφερόταν. Εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε ιδέα τι να κάνουμε, οπότε μέχρι το τέλος της κλήσης της είπαμε ότι θα το συζητήσουμε, γιατί έπρεπε να καταλάβουμε πώς θα προετοιμαστούμε για ένα μωρό κυριολεκτικά από τη μια μέρα στην άλλη». Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, η κ. Allen είπε στη γυναίκα: «Σίγουρα θέλουμε τον γιο μας».

Αλλά η κ. Allen και ο σύζυγός της αντιμετώπισαν δυσκολίες επειδή – νομικά – δεν ήταν οι γονείς του παιδιού: Τους είπαν ότι επειδή η υποψήφια μητέρα υπέγραψε το πιστοποιητικό γέννησης του μωρού, ήταν η νόμιμη μητέρα του και θα μπορούσε να το δώσει για υιοθεσία, αν ήθελε. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά.

Η ιστορία έχει αίσιο τέλος, καθώς η οικογένεια Allen κατάφερε τελικά να πάρει πίσω το αγοράκι της, δέκα μήνες μετά τη γέννησή του.