Όταν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε και να χάσουμε λίπος, πολύ συχνά πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφεύγουμε το φαγητό και να μην τρώμε. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όπως εξήγησε μια influencer σε θέματα fitness των social media.

Η Nessa Sphere από το Λουξεμβούργο έχει χιλιάδες followers στο Instagram είναι αποφασισμένη να κάνει σαφές ότι μερικές φορές πρέπει να τρώμε περισσότερο, για να χάσουμε βάρος.

«Το φαγητό είναι ο φίλος σου όχι ο εχθρός σου», λέει – μια φράση που μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τις απόψεις της.

Μετά από τέσσερα χρόνια εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα, περίοδο κατά την οποία έδινε προτεραιότητα στη δουλειά της και όχι στη φυσική κατάσταση και την υγεία της, η Nessa είχε κερδίσει βάρος. Αποφάσισε λοιπόν να ξεκινήσει έναν νέο, υγιεινό τρόπο ζωής, να τεκμηριώνει την πρόοδό της στο Instagram και τώρα έχει 358.000 followers.

«Οι περισσότεροι από εμάς, όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή, σκεφτόμαστε μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο. Αλλά αρκεί για να επιτύχουμε τους στόχους μας; Σίγουρα όχι», έγραψε σε πρόσφατη ανάρτησή της. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, αλλά ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους δεν έχουν αποτελέσματα στην προσπάθεια απώλειας βάρους, είναι απλώς ότι ΔΕΝ τρώνε αρκετά».

Εξηγεί ότι πολλοί άνθρωποι που ξεκινούν γυμναστήριο κάνουν πολύ καρδιοαναπνευστική προπόνηση και μειώνουν δραστικά τις θερμίδες που λαμβάνουν στην αναζήτηση γρήγορων αποτελεσμάτων. Αλλά αυτό συχνά κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

«Όταν δεν τρώτε αρκετά, το σώμα σας πανικοβάλλεται και μπορεί να μπει σε κατάσταση λιμοκτονίας», εξηγεί η Nessa. «Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, επειδή δεν γνωρίζει πότε και από πού θα προέλθουν οι επόμενες θερμίδες του». Το σώμα σας στη συνέχεια σταματά να καίει λίπος και όταν βλέπουν στασιμότητα στην απώλεια βάρους, οι άνθρωποι κόβουν τις θερμίδες ακόμη περισσότερο.

«Υπάρχουν πολλές φυσικές διεργασίες στο σώμα σας, όταν δεν λαμβάνετε αρκετές θερμίδες, αλλά υπάρχουν και πνευματικές», λέει η Nessa. «Τρώγοντας λιγότερο συνήθως αισθάνεστε απογοητευμένοι, πεινασμένοι, χάνετε το κίνητρό σας και απλώς τα παρατάτε».

Η Nessa έχει μεταμορφώσει το σώμα της, αλλά λέει ότι άρχισε να βλέπει τα πρώτα αποτελέσματα όταν άλλαξε τη ρουτίνα της, για να συμπεριλάβει πέντε έως έξι ισορροπημένα γεύματα την ημέρα. Παράλληλα βέβαια, ασκείται πέντε φορές την εβδομάδα, κάνοντας ένα μείγμα ασκήσεων με βάρη και καρδιοαναπνευστικές.

«Ενεργοποίησα τον μεταβολισμό μου, κάνω συνεχώς πρόοδο, φαίνομαι πιο αδύνατη αν και πήρα βάρος, είμαι πιο δυνατή και νιώθω υπέροχα», λέει. «Το σώμα μου ξέρει ότι παίρνει υγιεινή τροφή κάθε τρεις ώρες και δεν χρειάζεται να αποθηκεύει ενέργεια».

«Το χτίσιμο μυών, η απώλεια βάρους και η αλλαγή του σώματος είναι παιχνίδι υπομονής. Χρειάζεται χρόνος και συνέπεια για να λειτουργήσει. Μην παραλείπετε τα γεύματα, να κάνετε το φαγητό  φίλο σας και όχι εχθρός σας και να θυμάστε ότι η κατανάλωση περισσότερου φαγητού είναι το κλειδί, για να χάσετε περισσότερα κιλά και να δείχνετε καλύτερα».