Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η φωτογραφία μιας απλής στοίβας από pancakes δεν πρόκειται να γίνει viral kai να κάνει τον γύρο Instagram. Τι κάνεις λοιπόν, ώστε να γίνει το brunch σου αξιοπρόσεκτο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης;

Λοιπόν, προσθέτεις μια κουταλιά βούτυρο, μια χούφτα φράουλες κομμένες σε σχήμα καρδιάς, περιχύνεις με σιρόπι (κατά προτίμηση το ρίχνεις από ύψος και το αφήνεις να κυλήσει στη μία πλευρά των pancakes) και τα πλαισιώνεις με αρκετά κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Ε, τώρα το πιάτο είναι έτοιμο για φωτογραφία και αμέτρητα like!

Όμως είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι η προσθήκη όλων αυτών των απολαυστικών, αισθητικά και γευστικά, πινελιών στα γεύματά μας, έχει ως αποτέλεσμα να τρώμε πολύ περισσότερο από ό,τι χρειάζεται πραγματικά.

Μια fitness influencer όμως εντόπισε το πρόβλημα και αποφάσισε να το κάνει κατανοητό στους χιλιάδες followers της μέσα από ένα αποκαλυπτικό post. Η Amanda Meixner, 26 ετών, είναι μια blogger από το Οχάιο που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία του ελέγχου των μεριδίων που καταναλώνουμε.

Σε πρόσφατο post στον λογαριασμό της στο Instagram, αντιπαραβάλλει με εικόνες τη «σωστή μερίδα για μένα» με την «μερίδα που αξίζει ποστάρισμα στο Instagram».

Ενώ η ισορροπημένη μερίδα αποτελείται από βρώμη, μια χούφτα φράουλες και μύρτιλα, 20 γραμμάρια σοκολάτας και ένα λίγο κανέλα και στέβια, το «κατάλληλο για Instagram» πιάτο περιέχει διπλάσια ποσότητα βρώμης, βατόμουρων και φράουλας, καθώς και ένα θρυμματισμένο μπισκότο πρωτεΐνης.

Αυτό σημαίνει ότι το πρωινό για το Instagram περιέχει 716 θερμίδες, αντί για τις 320 που περιέχει το πρωινό για… άνθρωπο!

«Είναι αυτή η στιγμή που οι άνθρωποι ποστάρουν ένα πιάτο με βρώμη και γράφουν “κάτι εντελώς απλό για σήμερα”, ενώ έχει από πάνω σοκολάτα και καραμέλα, κόκκους καφέ, μαρμελάδα κακάου, εξωτικά φρούτα, μαγεμένο φιστικοβούτυρο και μπανάνες από τα δέντρα της Νάρνια», έγραψε σαρκαστικά η Meixner.

Η Meixner δεν είναι η μόνη που έχει μιλήσει για τον κίνδυνο υπερκατανάλωσης τροφής, στην προσπάθεια για πιο ελκυστικά πιάτα στο Instagram, καθώς και άλλοι χρήστες και ειδικοί έχουν επισημάνει αυτό το ζήτημα.

Μην ξεγελιέστε από το Instagram – κάθε γεύμα που καταναλώνετε δεν πρέπει να πασπαλιστεί με νεραϊδόσκονη και να ψεκαστεί με δάκρυα μονόκερου!