Κανείς δεν είπε ποτέ ότι η μητρότητα είναι μια εύκολή δουλειά. Η φροντίδα των παιδιών είναι πραγματικά μια εργασία πλήρους απασχόλησης ή μήπως είναι κάτι παραπάνω;

Στην πραγματικότητα, είναι 2,5 δουλειές πλήρους απασχόλησης, καθώς σύμφωνα με έρευνα που διαπίστωσε πως οι μητέρες περνούν 98 ώρες την εβδομάδα κάνοντας πράγματα που σχετίζεται με τα γονεϊκά τους καθήκοντα.

Η αμερικανική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.000 μητέρες παιδιών ηλικίας πέντε έως 12 ετών και αποκαλύπτει ότι η μέση μητέρα, κατά μέσο όρο, θα ξεκινήσει τις δουλειές της στις 6:23 το πρωί και θα συνεχίσει να εκτελεί μητρικά καθήκοντα έως τις 20:31 μια φυσιολογική ημέρα.

Αυτός ο χρόνος αναλογεί σε 14ωρες βάρδιες για επτά ημέρες την εβδομάδα, ξεπερνώντας το ωράριο οποιασδήποτε «κανονικής» δουλειάς.

Η έρευνα σχετικά με τις πολυάριθμες πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι μητέρες πραγματοποιήθηκε από την αμερικανική εταιρεία χυμών Welch’s και διαπίστωσε επίσης ότι η μέση μητέρα καταφέρνει να εξοικονομήσει μόνο μία ώρα και επτά λεπτά την ημέρα για τον εαυτό της.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι το 40% των μητέρων αισθάνεται ότι η ζωή τους ταλανίζεται από μια λίστα με υποχρεώσεις που δεν τελειώνει ποτέ.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας υπογραμμίζουν πόσο απαιτητικός μπορεί να είναι ο ρόλος της μητέρας και το ασταμάτητο μπαράζ υποχρεώσεων που τον ακολουθεί», δήλωσε ο Casey Lewis, επικεφαλής υγείας και διατροφής στη Welch.

Όταν τους ζητήθηκε να ονομάσουν τα πράγματα στα οποία βασίζονται για να τα βγάλουν πέρα στις δύσκολες εβδομάδες τους, οι συμμετέχουσες μητέρες ανέφεραν τους πολλούς καφέδες, τον σύντομο ύπνο όποτε είχαν την ευκαιρία, το Netflix, τα υγρά μαντηλάκια, τα παιχνίδια και τα iPad.

Αυτή δεν είναι η πρώτη έρευνα που αποκαλύπτει την έκταση των καθηκόντων μιας σκληρά εργαζόμενης μητέρας. Μια μελέτη του 2013 που πραγματοποίησε ο οίκος οπτικών Jul_Eye διαπίστωσε ότι η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να φροντίσει μια μητέρα αποτελείται από 26 καθήκοντα και περιλαμβάνει την ετοιμασία σνακ, φαγητού και το να θυμούνται και να ελέγχουν το πρόγραμμα των μελών της οικογένειας.