Η επιθυμία για μία υγιή και λαμπερή οδοντοστοιχία δεν συντελείται μόνο μέσα από την ατομική υγιεινή του στόματος, μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν επαρκεί ούτε και η συνήθης και τακτική οδοντιατρική φροντίδα.

Διαπιστώνουμε συχνά, ότι τόσο εμείς, όσο και άνθρωποι του περιβάλλοντος μας, αποφεύγουν να χαμογελούν, πόσο μάλλον να γελούν και μας ξαφνιάζει, γνωρίζοντας ότι στο παρελθόν, ήταν άνθρωποι με το χαμόγελο στα χείλη.

Συζητώντας μαζί τους, με μεγάλη δυσκολία θα μας εμπιστευτούν το πρόβλημά τους  και τον καημό για την εικόνα των δοντιών τους. προβλήματα, που πηγάζουν, από οδοντιατρική φοβία, η οποία οδηγεί σε χρόνια παραμέληση  των δοντιών ή  οφείλεται σε  κληρονομική παθογένεια, άλλα και σε ατυχήματα ή φθορά, τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν με τη συνήθη οδοντιατρική μέριμνα και λεύκανση.

Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η συμμετρία των χαρακτηριστικών του προσώπου, μας καθιστά περισσότερο ελκυστικούς σε σχέση με αυτούς που οι οδοντικές δυσμορφίες τα αλλοιώνουν.

Η επιθυμία των ανθρώπων για αισθητικές, αλλά ελάχιστα επεμβατικές οδοντιατρικές αποκαταστάσεις, άριστα ενσωματωμένες στην οδοντοστοιχία, σήμερα είναι πραγματοποιήσιμη, ασφαλής και με ρεαλιστικό κόστος. Η οδοντιατρική εξειδίκευση και η ποιότητα των υλικών καθώς και η χρήση  ψηφιακών απεικονίσεων, οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα.

Έχουμε τη δυνατότητα, με την εξελιγμένη ψηφιακή οδοντιατρική τεχνολογία που διαθέτουμε, να δημιουργήσουμε εικονικά το χαμόγελο που ονειρευόμαστε, μελετώντας κάθε λεπτομέρεια της οδοντοστοιχίας και της στοματικής κοιλότητας, πριν ξεκινήσουμε με ασφάλεια την αποκατάσταση.

Με την χρήση του Digital Smile Desing έχουμε ζωντανά την προεπισκόπηση του αποτελέσματος, πριν προχωρήσουμε στην αποκατάσταση. Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να δει επάνω του ζωντανά, το τελικό αποτέλεσμα, όχι μόνο μέσα από τη εικόνα του υπολογιστή, αλλά και με τη χρήση δοκιμαστικής προσθετικής οδοντοστοιχίας. Σε όλες τις περιπτώσεις πραγματοποιείται προεπισκόπηση του αισθητικού αποτελέσματος και σε συνεργασία με τον ασθενή, αποφασίζεται η βέλτιστη οδοντιατρικά, άλλα και επιθυμητή, αλλαγή.

Η διαδικασία αποκατάστασης  της οδοντοστοιχίας, ανάλογα με τα προβλήματα που θα εντοπιστούν, μπορεί να περιλαμβάνει, ενδοδοντικές θεραπείες και σφραγίσματα, προσθήκη όγκου σε κάποια δόντια για την εξάλειψη μεσοδόντιων κενών, εμφυτεύματα, όπου λείπουν δόντια , ενώ οι έντονες αλλοιώσεις του σμάλτου των δοντιών αποκαθίστανται με νέες όψεις πορσελάνης, πλήρως  εναρμονισμένες με το προφίλ του κάθε δοντιού σας, στο τμήμα που λείπει, έχει σπάσει ή αποτριβεί. Οι όψεις πορσελάνης, συντίθενται από κεραμικά υλικά (veneers) πολύ λεπτού πάχους και προσαρμόζονται στα δόντια με διαδικασίες, δια βίου αντοχής, ενώ επιδιώκεται και επιτυγχάνεται το βέλτιστο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Η αισθητική επανορθωτική απευθύνεται σε πρόσωπα που θέλουν να βελτιώσουν ή και να αλλάξουν το χαμόγελό τους, μέσω αλλαγών στο χρώμα, σχήμα, μέγεθος της οδοντοστοιχίας των, με στόχο το άριστο αισθητικό άλλα και λειτουργικό αποτέλεσμα (Hollywood smile).

Tο αποτέλεσμα αυτό, επιτυγχάνεται με την χρήση νέων όψεων πορσελάνης (veneers), όψεων ρητίνης (bonding), αλλά και με αόρατη ορθοδοντική, στις περιπτώσεις που εκτιμάται ως απαραίτητη.

Σε κάθε περίπτωση:
-Τα δόντια δείχνουν φυσικά
-Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο
-Η συντήρηση είναι ίδια με αυτή της φυσικής οδοντοστοιχίας

Το χαμόγελο ομορφαίνει  τη ζωή μας και τη ζωή των γύρο μας, φορέστε το σαγηνευτικό χαμόγελό σας και γελάστε όσο πιο συχνά μπορείτε.

Μανδάνας Θάνος 
Χειρουργός Οδοντίατρος
www.takeasmile.gr, Facebook:Take a smile clinic, Instagram:Take a smile athens
Email: man_danas@hotmail.com