Μια μητέρα στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα ανακάλυψε τμήμα μιας σπασμένης βελόνας από επισκληρίδιο ένεση στην σπονδυλική της στήλη 14 χρόνια μετά τον τοκετό.

Μετά από χρόνια έντονης οσφυαλγίας, η Amy Bright, 41 ετών, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε ότι τρία εκατοστά της βελόνας ήταν ακόμη στη σπονδυλική της στήλη. Σύμφωνα με την Bright, η βελόνα αγγίζει το νεύρο που συνδέεται με το αριστερό πόδι της, δημιουργώντας τον φόβο ότι θα μπορούσε να μείνει παραλυμένη εάν η βελόνα μετακινηθεί.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα έξι παιδιών ότι εξαιτίας της θέσης της βελόνας θα είναι πολύ επικίνδυνο να αφαιρεθεί χειρουργικά, αφήνοντας την Bright χωρίς άλλη επιλογή από το να ζήσει με αυτήν μέσα της και να αντιμετωπίζει τον πόνο που της προκαλεί με φαρμακευτική αγωγή.

Ο δικηγόρος του Bright, Sean Cronin, ο οποίος έχει ασχοληθεί με πολυάριθμες υποθέσεις ιατρικής αμέλειας, δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή είναι ιδιαίτερα σπάνια: «Βρίσκεται κυριολεκτικά στον νωτιαίο σωλήνα», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Ποτέ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Είναι εξωφρενικό».

Η Bright γέννησε τον γιο της Jacob το 2003 στο Ναυτικό Νοσοκομείο του Τζάκσονβιλ και άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρό πόνο στην πλάτη μόλις δύο μήνες αργότερα. Πιστεύει ότι η βελόνα έσπασε ενώ της χορηγήθηκε η επισκληρίδιος, ενώ ήταν υπό αναισθησία και λέει ότι παγιδεύτηκε, υποστηρίζοντας ότι το ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να γνώριζε το λάθος και να επέλεξε να μην την ενημερώσει.

«Ήξεραν τι είχε συμβεί, σύμφωνα με τους ειδικούς μας», είπε ο Cronin, «επειδή έλειπε τόσο μεγάλο τμήμα της βελόνας».

Ο Bright και ο Cronin κατηγόρησαν το νοσοκομείο για απάτη και κακή πρακτική και σχεδιάζουν να υποβάλουν αγωγή αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η Bright πρόσθεσε ότι η αποκάλυψη της έχει δημιουργήσει φόβους για το μέλλον της, καθώς δεν είναι σίγουρη για το πώς η ζωή της με τη βελόνα μέσα της θα συνεχίσει να επηρεάζει την ευημερία με το πέρασμα του χρόνου. «Έχει φτάσει στο σημείο όπου απλά με ενοχλεί συνεχώς», είπε. «Πιθανώς να καταλήξω σε αναπηρική καρέκλα. Είναι τρομακτικό, επειδή δεν ξέρω τι θα γίνει».