Αν προσπαθείτε να γίνετε πιο fit, πιο δυνατοί, πιο αδύνατοι και υγιέστεροι, είναι πολύ εύκολο να τα βάλετε με τον εαυτό σας, όταν κάνετε κάποια παρασπονδία. Μερικές φορές η δύναμη της θέλησής σας δεν είναι αρκετά δυνατή για να παραγγείλετε μια σαλάτα αντί για ένα μπέργκερ, μερικές φορές απλά δεν έχετε το κουράγιο να πάτε στο γυμναστήριο μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και προτιμάτε να λιώσετε μπροστά στον καναπέ, ενώ μερικές φορές τα γλυκά στο γραφείο είναι απλά πολύ νόστιμα για να τα αγνοήσετε και να μην φάτε τρία.

Αλλά αυτό δεν είναι κάτι ασυγχώρητο και γενικότερα, δεν θα κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά, όπως εξήγησε μια personal trainer.

Όλα έχουν σχέση με τη μακροπρόθεσμη προσπάθεια και τη συνεχόμενη διατήρηση του προγράμματος άσκησης και διατροφής. Επιπλέον, αν προσπαθήσετε να κάνετε τη διατροφή σας πολύ ακραία, κόβοντας όλα τα τρόφιμα που πραγματικά απολαμβάνετε και ασκούμενοι κάθε μέρα, δεν θα μπορέσετε να διατηρήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής επί μακρόν.

«Το να τρώτε συνεχώς πάρα πολύ και πάρα πολλά γεύματα έξω κατά τη διάρκεια του χρόνου, εκεί είναι το πρόβλημα», γράφει η personal trainer Anna Rhodes στο Instagram.

«Ίσως να συμβαίνουν πολλά πράγματα στη ζωή σας, εκδηλώσεις για τη δουλειά, μια μετακόμιση, οτιδήποτε, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κατανάλωση πολλών γευμάτων απ’ έξω ή επεξεργασμένων τροφίμων τελικά οδηγεί σε υπερβολική ποσότητα θερμίδων που κανονικά δεν θα παίρνατε».

«Επίσης, το να πίνετε συνεχώς πάρα πολύ. Το αλκοόλ έχει θερμίδες μέσα. Επίσης, σας οδηγεί να κάνετε λιγότερο έξυπνες επιλογές φαγητού, ειδικά αν έχετε hungover και το σώμα σας λαχταρά σάκχαρα για την καταπολέμηση της κούρασης», συμπλήρωσε.

«Αν συνεχώς δεν κινείστε αρκετά, επίσης. Εάν έχετε περάσει τους τελευταίους μήνες να κάθεστε διαρκώς, σε ένα γραφείο, στο τρένο ή στο αυτοκίνητο, σε έναν καναπέ, τότε δεν ξοδεύετε περισσότερη ενέργεια. Συνδυάστε το με τα προηγούμενα και ναι, ίσως έχετε πάρει επιπλέον βάρος».

Η Rhodes λέει ότι συνήθως βλέπει τους ανθρώπους να αναστατώνονται, επειδή η ζυγαριά δείχνει ότι έχουν κερδίσει «βάρος», όταν στην πραγματικότητα τα νούμερα που ανεβαίνουν οφείλονται συχνά σε άλλους λόγους, όπως ένα βαρύ και μεγάλο δείπνο το προηγούμενο βράδυ, η κατανάλωση πολύ αλατιού, το άγχος, η κόπωση, η δυσκοιλιότητα, η κατακράτηση νερού και οι ορμόνες.

Και προσθέτει: «Τι δεν προκαλεί αύξηση βάρους:

– Λίγες μέρες χωρίς γυμναστική

– Λίγες μέρες με περισσότερο φαγητό

– Λίγες μέρες καθιστικής ζωής

»Λίγες μέρες παρασπονδίας δεν θα εκτροχιάσουν την πρόοδό σας».