Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός. Έχουμε το δικό μας γενετικό υλικό (DNA),τρόπο ζωής και συνήθειες.Η εξέλιξη της Γενετικής με την μελέτη πολυμορφισμών στο DNAμας, έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη της Εξατομικευμένης Προληπτικής Γενετικής. Μάλιστα, υπάρχει κλάδος της Γενετικής, η Διατροφογενετική,που μελετά τα γονίδια τα οποία σχετίζονται με παθήσεις και καταστάσεις της υγείας, οι οποίες μπορούν μέσα από τη κατάλληλη διατροφή και τον τρόπο ζωής να περιοριστούν σε ότι αφορά την εκδήλωση τους σύμφωνα με το ξεχωριστό γενετικό προφίλ του καθενός.

Επομένως, μπορούμε να προσδιορίσουμε τη γενετική ευαισθησία σε ασθένειες που σχετίζονται με τον μεταβολισμό (όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία, η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η κοιλιοκάκη) και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Επίσης,μπορούμε να κατανοήσουμε πώς οι πολύ μικρές διαφορές στα γονίδιά μας μπορούν να επηρεάσουν την αφομοίωση διάφορων τροφών (αλλά και τοξικών π.χ. καφέ, αλκόολ)από τον οργανισμό μας.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ελέγξουμε αποτελεσματικότερα:

  • την απώλεια ή αύξηση βάρους (έλεγχος λιπιδίων, υδατανθράκων και άλλων θρεπτικών ουσιών),
  • την πρόληψη ασθενειών, μέσω ελέγχων και κατάλληλης διατροφής
  • τη μείωση/εξάλειψη των συμπτωμάτων γαστρεντερικών προβλημάτων που συνδέονται με διατροφικές δυσανεξίες (γλουτένη, λακτόζη),
  • τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα από την πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων,
  • την καλύτερη άθλησή μας μέσω των αθλημάτων που μας ταιριάζουν κλπ..

Και δεν σταματάμε εδώ. Μπορούμε να γνωρίζουμε περισσότερα για την υγεία του δέρματος μας όπως:

  • αν έχουμε προδιάθεση για πρόωρη γήρανση
  • την αντιοξειδωτική ικανότητα του δέρματος
  • την ελαστικότητα και την ικανότητα ενυδάτωσης του, για την αποφυγή ανάπτυξης ρυτίδων, φλεγμονής και ορισμένων δερματικών καταστάσεων
  • τα αποθέματα του κολλαγόνου
  • την αντοχή στην έκθεση στον ήλιο
  • το ρίσκο εμφάνισης ατοπικής δερματίτιδας και αλλεργικής ρινίτιδας
  • τα συστατικά των καλλυντικών που μας ταιριάζουν περισσότερο

Μια πιο αποτελεσματική φροντίδα του δέρματος, μας βοηθά να καταπολεμήσουμε τα σημάδια γήρανσης και μας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα όταν επιλέγουμε τις περιποιήσεις φροντίδας δέρματος.

Όλοι αυτοί οι έλεγχοι είναι διαθέσιμοι στη Safembryo μέσα από τα Genetix23 τεστ. Πρόκειται για εξατομικευμένες προσιτές γενετικές εξετάσεις που έχουν αναπτυχθεί μετά από πολύχρονη έρευνα από εξειδικευμένους επιστήμονες στον χώρο και χρησιμοποιούνται σε πάνω από 25 χώρες παγκοσμίως.

Η διαδικασία περιλαμβάνει μια απλή λήψη δείγματος γενετικού υλικού από σάλιοκαι ανάλυση μέχρι 56 διαφορετικών γενετικών περιοχών. Το αποτέλεσμά της εξέτασης αποτελείται από έναν πλήρη οδηγό επεξήγησης των αποτελεσμάτων με πολύ απλό αλλά αναλυτικό τρόπο όπου προτείνονται εξατομικευμένα μοντέλα πρόληψης, διατροφής και άσκησης για να εξασφαλίσετε την αποτελεσματική διαχείριση του σωματικού σας βάρους, την βελτίωση της υγείας σας και την αντιγήρανση!

Δρ. Γεροβασίλη Αγγελική AKC, BSc, MSc, PhD
Γενετίστρια, Επιστημονικός  Συνεργάτης  Ιατρικής  Σχολής  Λάρισας, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Επιστημονική  Υπεύθυνη  Safembryo, Διδάκτωρ του King’s College London
www.safembryo.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γενετίστρια, Επιστημονική Υπεύθυνος Safembryo, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, Διδάκτωρ του King’s College London στον Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο, Μετεκπαιδευθείσα στο University College London στην Προγεννητική Γενετική και την Εμβρυϊκή Ιατρική.