Το να μάθεις πώς να γίνεις γονιός δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, αν δεν το ζήσεις από πρώτο χέρι.

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι «το ‘χουν», όταν πρόκειται να φροντίσουν το μωρό τους, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι νέες μητέρες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο από τρεις μήνες για να αισθανθούν ότι έχουν καταλάβει πλήρως τη σύνθετη φύση της μητρότητας.

Περισσότερες από 2.000 αμερικανές μητέρες με παιδιά ηλικίας τριών ετών ή μικρότερα ερωτήθηκαν ως μέρος της μελέτης, η οποία διεξήχθη από την OnePoll σε συνεργασία με το Store Brand Formula.

Περισσότερο από τις μισές μητέρες δήλωσαν ότι αφιέρωσαν τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού τους ανησυχώντας υπερβολικά για την ανατροφή των παιδιών τους. Η κύρια ανησυχία τους ήταν η υγεία και ευημερία του μωρού τους, καθώς πολλές από τις μητέρες ανησυχούσαν διαρκώς το ότι το παιδί τους αρρώσταινε.

Η δεύτερη πιο σημαντική ανησυχία τους ήταν ότι δεν γνώριζαν πόσο θα έπρεπε να ταΐσουν το μωρό τους, ενώ ο τρίτος κατά σειρά λόγος ανησυχίας ήταν το οικονομικό κόστος της φροντίδας ενός παιδιού. Περισσότερο από το ένα πέμπτο των μητέρων δήλωσαν ότι δεν αισθάνονταν σίγουρες ότι γνώριζαν πώς να ταΐσουν το μωρό τους σωστά, καθώς αγνοούσαν τις επιλογές που είχαν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με τη Δρ Jennifer Gardner, παιδίατρο, το να γνωρίζουν οι γονείς πώς να ταΐζουν σωστά το μωρό τους είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή του, σημειώνοντας ως πιο κοινό λάθος που κάνουν πολλοί γονείς το να προσθέσουν πάρα πολύ νερό στο γάλα φόρμουλα: «Πολλές νέες μαμάδες έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι η αραίωση της φόρμουλας με νερό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων ή θα διευκολύνει το μωρό να το χωνέψει», ανέφερε. Αυτή είναι μια σοβαρή παρεξήγηση που δεν πρέπει να την παίρνουμε ελαφρά, επειδή η αραίωση των κρίσιμων θρεπτικών ουσιών στη φόρμουλα σε μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης μπορεί να είναι επικίνδυνη για το μωρό».