Η Altria, η εταιρεία που κατασκευάζει τα τσιγάρα Marlboro, βρίσκεται σε συνομιλίες με μια καναδική εταιρεία παραγωγής κάνναβης για μια πιθανή επένδυση στην επιχείρησή της.

Η καναδική εταιρεία Cronos Group επιβεβαίωσε τις συζητήσεις, αλλά δήλωσε ότι οι δύο πλευρές δεν είχαν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία. Ακολούθησαν αναφορές ότι η Altria ήταν σε συνομιλίες για να εξαγοράσει την Cronos, καθώς κινείται για να διαφοροποιηθεί από τους παραδοσιακούς καπνιστές.

Ο Καναδάς νομιμοποίησε την κάνναβη για λόγους ψυχαγωγίας τον Οκτώβριο, όντας η δεύτερη χώρα στον κόσμο που το έκανε μετά την Ουρουγουάη.

Η Cronos επιβεβαίωσε σε δήλωσή της ότι «συμμετέχει σε συζητήσεις για την πιθανή επένδυση της Altria Group Inc. στον όμιλο Cronos. Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με οποιαδήποτε τέτοια συναλλαγή και δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι αυτές οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε μια επένδυση ή άλλη συναλλαγή στην οποία θα συμμετέχουν οι εταιρείες».

Αρκετές άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να επεκταθούν στον τομέα της κάνναβης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της μπίρας Corona, Constellation Brands, δήλωσε ότι θα διαθέσει περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια στην κορυφαία εταιρεία παραγωγής κάνναβης του Καναδά, την Canopy Growth, σε μια συμφωνία που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επένδυση στον κλάδο μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία καπνού Imperial Brands επενδύει στην βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxford Cannabinoid Technologies, ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Coca-Cola βρίσκεται σε συζητήσεις με την καναδική εταιρεία παραγωγής κάνναβης Aurora Cannabis, για τη δημιουργία αναψυκτικών με βάση το έως τώρα παράνομο φυτό.

Ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau στήριξε την καμπάνια για τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης, υποστηρίζοντας ότι οι νόμοι που τιμωρούν τη χρήση ήταν αναποτελεσματικοί, δεδομένου ότι οι Καναδοί είναι μεταξύ των πιο φανατικών χρηστών του κόσμου.

Η κατοχή κάνναβης έγινε παράνομη στον Καναδά για πρώτη φορά το 1923, αλλά η ιατρική χρήση του φυτού και των παραγώγων του έχει νομιμοποιηθεί ήδη από το 2001.