Η σοκολάτα, το παγωτό και η πίτσα είναι μεταξύ των τροφίμων που είναι πιο πιθανόν να κάνουν τους φανατικούς του fitness και της υγιεινής διατροφής να… λοξοδρομήσουν, σύμφωνα με νέα έρευνα σε 2.000 άτομα που πηγαίνουν συστηματικά στο γυμναστήριο.

Τα πατατάκια, τα ντόνατς και τα μπέργκερ αποτελούν επίσης Σειρήνες που απομακρύνουν τον κόσμο από τον υγιεινό τρόπο ζωής που προσπαθούν να ακολουθήσουν, μαζί με τα κέικ και το ψωμί. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το να κρατηθούν μακριά από τα αγαπημένα τους τρόφιμα ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα στην προσπάθειά τους για υγιεινή ζωή.

«Όπως δείχνει η έρευνα, το να είσαι σε φόρμα, να ασκείσαι και να τρως υγιεινά δεν σημαίνει ότι η λαχτάρα για “κακές” τροφές θα εξαφανιστεί», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Ισλανδίας, που ανέθεσαν την έρευνα. «Έτσι είναι απολύτως κατανοητό ότι θα συμβαίνουν παρασπονδίες πότε-πότε. Και είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρόφιμα που λαχταρούμε περισσότερο τείνουν να είναι υψηλής θερμιδικής αξίας. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμα ανάλογα τρόφιμα που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό».

Το Σάββατο ήταν η μέρα που οι ερωτηθέντες βρήκαν πιο δύσκολο να τηρήσουν την υγιεινή διατροφή τους, ενώ η Τρίτη ήταν η μέρα που η δύναμη της θέλησης ήταν ισχυρότερη και οι ερωτηθέντες ήταν πιο πιθανό να αντισταθούν σε λιπαρά τρόφιμα.

Το κρασί, η μπίρα και τα αναψυκτικά επίσης έκαναν τους ερωτηθέντες να το… ρίξουν έξω, μαζί με τα τσιπς, τα μπισκότα και τα γλυκά.

Προκειμένου να αντισταθμίσουν τις όχι και τόσο υγιεινές επιλογές τροφίμων, οι ερωτηθέντες πίστευαν ότι έπρεπε να ασκούνται τουλάχιστον έξι φορές το μήνα.

Μετά τα… στραβοπατήματα, 41% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έβγαινε για μια μεγάλη βόλτα, το ένα πέμπτο πήγαινε για κολύμπι και το ένα τέταρτο πήγαινε για τρέξιμο, προκειμένου να κάψει τις επιπλέον θερμίδες.

Αλλά τέσσερις στους 10 αποκάλυψαν ότι η επιθυμία για παγωτό και άλλες λιχουδιές ήταν τόσο ισχυρή, που ασκούνταν ακριβώς ώστε να μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς τον φόβο να παχύνουν.