Μια γυναίκα στο Χιούστον του Τέξας γέννησε εξάδυμα, κόντρα στις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο που είναι μια στα 4,7 δισεκατομμύρια.

Η Thelma Chiaka υποδέχθηκε δύο… σετ δίδυμων αγοριών και δύο δίδυμα κορίτσια πριν από μερικές ημέρες στο The Woman’s Hospital του Τέξας. Και τα έξι μωρά γεννήθηκαν μεταξύ 4:50 π.μ. και 4:59 π.μ. –δηλαδή μέσα σε 10 λεπτά!- με το βάρος τους να κυμαίνεται από 750 γραμμάρια έως 1,3 κιλά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, καθένα από τα βρέφη βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και θα παραμείνει υπό επίβλεψη στη μονάδα εντατικής φροντίδας νεογνών. Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε τον τοκετό, με επικεφαλής τους Δρ Ziad Haidar, Δρ Sharmeel Khaira και Δρ Israel Simchowitz, δήλωση ότι και μητέρα είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Ενώ η Chiaka δεν έχει ακόμη δώσει όνομα σε όλα τα παιδιά της, το νοσοκομείο αποκάλυψε ότι έχει ονομάσει τις δύο κόρες της Zina και Zuriel.

Επειδή η περίπτωση γέννησης εξάδυμων είναι τόσο σπάνια, οι περιπτώσεις συχνά απασχολούν τα Μέσα και εμφανίζονται στα πρωτοσέλιδα. Το 1968, μια γυναίκα στο Μπέρμιγχαμ έγινε η πρώτη που γέννησε έξι μωρά ταυτόχρονα στο Βρετανία: κατά τη διάρκεια του τοκετού υπήρχε ιατρικό προσωπικό 28 ατόμων, έτοιμο να βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαζόταν. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1983, η Janet Walton έγραψε τη δική της ιστορία επί του θέματος, φέρνοντας στον κόσμο τα πρώτα εξάδυμα που ήταν όλα κορίτσια, στο Λίβερπουλ.

Στην Ελλάδα, δεν έχει καταγραφεί γέννηση εξάδυμων, όμως το 1984 η Ασημίνα Χλωρού και ο Γιώργος Χλωρός, μετά από 14 χρόνια έγγαμου βίου, έφεραν στον κόσμο, στη Θήβα, τα πρώτα πεντάδυμα της χώρας, τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι.