Ομολογουμένως για τον καθένα μια τέλεια ημέρα θα περιλάμβανε και κάτι διαφορετικό, ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του, όμως μια έρευνα έψαξε να βρει κάποιες κοινές… απαιτήσεις του κοινού.

Σύμφωνα με νέα μελέτη λοιπόν, το φαγητό και η ξεκούραση είναι βασικά συστατικά για την «τέλεια μέρα» του μέσου ενήλικα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Βρετανούς για το πώς θα επέλεγαν να περάσουν τον χρόνο τους σε ένα ιδανικό 24ωρο.

Το 15% θα επέλεγε να περάσει τον χρόνο του παρακολουθώντας επεισόδια της αγαπημένης του σειράς στην τηλεόραση το ένα μετά το άλλο. Τρεις στους 10 δήλωσαν ότι θα χαλάρωναν σπίτι τους παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ταινία, ενώ ένας στους πέντε θα επιδίδονταν σε shopping therapy πηγαίνοντας για ψώνια.

Το 29% δήλωσε ότι θα πήγαιναν ένα οικογενειακό ταξίδι, ενώ το 36% ήλπιζε να πάρει κάποια χρήματα για να θεωρήσει «τέλεια» την μέρα του. Ένας στους 10 γονείς ομολόγησε ότι θα περνούσαν την τέλεια ημέρα τους, με τον σύντροφό τους – χωρίς παιδιά.

Τέσσερις στους 10 πιστεύουν ότι η ακρόαση μουσικής ήταν το κλειδί για μια τέλεια μέρα, με μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια για τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης να είναι το «Livin’ on a Prayer» των Bon Jovi, το «Happy» από τον Pharrell Williams και το «I Wanna Dance With Somebody» της Whitney Houston. Για την πλειοψηφία των Βρετανών, όμως, το τραγούδι των Queen «Do not Stop Me Now» ήταν το τραγούδι που θα ήθελαν για soundtrack την ιδανική ημέρα τους.

Το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι θα περνούσε το χρόνο της –πολύ βρετανικά στην παμπ- και το 22% δήλωσε ότι δεν θα προτιμούσε τίποτα περισσότερο από να περάσει όλη την ημέρα στο σπίτι φορώντας τις πιτζάμες του. Το 30% θα επέλεγε να πάει μια εκδρομή στη φύση, ενώ μόνο ένα 8% θα περνούσε τον χρόνο του στο γυμναστήριο.

Όσον αφορά φαγητό, ένα τρίτο θα ήθελε ένα καλό δείπνο, ενώ το 28% θα προτιμούσε απλώς πίτσα.