Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υγεία και τη διατροφή τους, κάνοντας προσπάθειες για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Παράλληλα, όμως, όλο και περισσότεροι πέφτουν θύματα λανθασμένων συμβουλών που βρίσκουν σε blogs και sites ή προχωρούν σε αυτοσχέδιες λύσεις που δεν τους βγαίνουν σε καλό.

Μια τέτοια περίπτωση είναι μια γυναίκα στην Κίνα, η οποία παραλίγο να πεθάνει, καθώς έκανε ενδοφλέβια ένεση με… χυμούς φρούτων. Η 51χρονη υπέστη ζημιά στο ήπαρ, στους νεφρούς, στην καρδιά και στους πνεύμονες και παρέμεινε στην Εντατική για πέντε ημέρες.

Στην ενδοφλέβια ένεση υπήρχε χυμός από 20 διαφορετικά φρούτα, όπως δήλωσε μέλος του ιατρικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σιανγκνάν.

Η γυναίκα που είχε τη φαεινή ιδέα προφανώς για να προσλάβει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων, μετά την ένεση με το μείγμα είχε φαγούρα και ανέβασε πυρετό. Εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στις 22 Φεβρουαρίου, όπου παρέμεινε για πέντε ημέρες, προτού μεταφερθεί σε γενικό θάλαμο και πάρει αργότερα εξιτήριο, χωρίς ευτυχώς να έχει πάθει κάποια μόνιμη βλάβη στην υγεία της από την απερίσκεπτη ενέργειά της.

Η είδηση φυσικά τράβηξε την προσοχή των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα αλλά και σε όλον τον κόσμο, με πολλούς να σχολιάζουν ότι η υπόθεση τονίζει την ανάγκη για καλύτερη πληροφόρηση του κοινού όσον αφορά τις βασικές ιατρικές γνώσεις