Μία γυναίκα από το Μπαγκλαντές γέννησε δίδυμα  – δεν θα ήταν περίεργο, αν δεν συνέβαινε περίπου έναν μήνα μετά τη γέννηση ενός ακόμη, πρόωρου, μωρού!

Η Arifa Sultana, 20 ετών, γέννησε το μωρό της στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά 26 ημέρες αργότερα έσπευσε και πάλι στο νοσοκομείο, αφού αισθάνθηκε πόνο στο στομάχι της. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι εξακολουθούσε να είναι έγκυος, με δίδυμα μάλιστα, που βρίσκονταν σε μια δεύτερη μήτρα και πραγματοποίησαν επείγουσα καισαρική.

Τα δίδυμα της γεννήθηκαν χωρίς επιπλοκές, υγιέστατα και έφυγαν από το νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα τους.

Η κ. Sultana, που είναι από μια αγροτική περιοχή, γέννησε το πρώτο της μωρό στο νοσοκομείο Khulna Medical College στην περιοχή Khulna. Μόλις 26 ημέρες αργότερα παραπονέθηκε για πόνο στο στομάχι και έσπευσε στο νοσοκομείο Ad-din στην περιοχή Jessore, στις 21 Μαρτίου, σύμφωνα με τoν Δρ Sheila Poddar, τον γυναικολόγο που έκανε την καισαρική.

«Όταν ήρθε η ασθενής, κάναμε υπερηχογράφημα και διαπίστωσα ότι κυοφορούσε δίδυμα μωρά», δήλωσε ο Δρ Poddar. «Ήμασταν συγκλονισμένοι και έκπληκτοι. Δεν είχα δει ποτέ πριν κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με τον Δρ Poddar, η κυρία Sultana και ο σύζυγός της είναι «πολύ φτωχοί» και δεν είχε «κάνει ποτέ υπέρηχο». «Δεν είχε ιδέα ότι είχε δύο άλλα μωρά», δήλωσε ο Δρ Poddar.

Οι 20χρονοι και τα νεογέννητά της πήραν εξιτήριο στις 25 Μαρτίου μετά από τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. «Είναι όλοι τους υγιείς, είμαι πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά», δήλωσε ο Δρ Poddar.

Η νεαρή γυναίκα φαίνεται ότι είχε δίδελφυ μήτρα -ουσιαστικά δύο μήτρες-, κάτι που δεν είναι τόσο σπάνιο όσο φανταζόμαστε. Εάν είχε γίνει υπερηχογράφημα θα ήταν προφανές, αλλά σε μια πιο αγροτική περιοχή του Μπαγκλαντές η πρόσβαση σε τέτοιου είδος ιατρικές υπηρεσίες είναι περιορισμένη. Είναι πιθανό επίσης πιθανό τρία ωάρια να γονιμοποιήθηκαν την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα τα τρία έμβρυα.

Η κυρία Sultana δήλωσε φυσικά ευτυχισμένη που όλα πήγαν καλά για τα παιδιά της, αλλά ανησυχούσε πλέον για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της: Ο σύζυγός της κερδίζει λιγότερο από 6.000 taka (περίπου 60 ευρώ) τον μήνα ως εργάτης, αλλά δήλωσε ότι θα βάλει τα δυνατά του: «Ήταν ένα θαύμα από τον Θεό ότι όλα τα παιδιά μου είναι υγιή. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να γίνουν ευτυχισμένα».