Ο David Beckham «μιλάει» εννέα γλώσσες σε ένα νέο σποτ για μια εκστρατεία που ζητά το τέλος της ελονοσίας.

Ο στόχος της εκστρατείας, με τίτλο «Η ελονοσία πρέπει να πεθάνει, ώστε εκατομμύρια να μπορέσουν να ζήσουν» («Malaria Must Die, So Millions Can Live»), είναι να ευαισθητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους για την ασθένεια, η οποία σκοτώνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο.

Στη μικρού μήκους ταινία, ο Beckham εμφανίζεται να «μιλάει» άπταιστα για την ελονοσία σε εννέα σε γλώσσες, όπως ισπανικά, γαλλικά, αραβικά, χιντί, κινέζικα και βεβαίως αγγλικά. Στην πραγματικότητα, οι φωνές που ακούγονται στο βίντεο, πέραν του Beckham, ανήκουν σε άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί από την ελονοσία, συμπεριλαμβανομένων επιζώντων της νόσου και γιατρών που την έχουν αντιμετωπίσει.

«Η ελονοσία δεν είναι απλώς μια ασθένεια, είναι η πιο θανατηφόρα ασθένεια που υπήρξε ποτέ», λέει ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας στην αρχή του κλιπ.

«Μιλήστε και πείτε ότι η ελονοσία πρέπει να πεθάνει. Μια φωνή μπορεί να είναι ισχυρή, αλλά με όλες τις φωνές μας μαζί, θα πρέπει να ακούσουν», προσθέτει ο 43χρονος σταρ στο τέλος του σποτ. Δείτε το εδώ:

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία σύνθεσης βίντεο τεχνητής νοημοσύνης, οι παραγωγοί του σποτ δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του Beckham, στο οποίο έγινε animation, ώστε να φαίνεται ότι όλες οι φωνές που ακούγονται στο βίντεο βγαίνουν από τα χείλη του πρώην ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Malaria No More, περίπου ο μισός πληθυσμός του πλανήτη κινδυνεύει από την ασθένεια: το 2017 εκτιμάται ότι υπήρξαν 219 εκατομμύρια κρούσματα ελονοσίας σε 90 χώρες παγκοσμίως.

Ο Beckham είναι ιδρυτικό μέλος του Malaria No More UK, μαζί με τον αστέρα του τένις Andy Murray.

«Έχω συνεργαστεί με την Malaria No More UK εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια και το να είμαι μέρος αυτής της εκστρατείας και να βοηθάω να ακουστούν μερικές από τις πραγματικές ιστορίες για την ελονοσία είναι πραγματικά σημαντικό για μένα», δήλωσε για την εκστρατεία ο Beckham: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η ελονοσία εξακολουθεί να σκοτώνει ένα παιδί κάθε δύο λεπτά, γι’ αυτό ενώστε τη φωνή σας στο αίτημα για το τέλος της ασθένειας».

Η ελονοσία είναι μια τροπική ασθένεια που μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών. Τα συμπτώματά της μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, έμετο, υψηλό πυρετό και ρίγη.