Οι γονείς θα πρέπει να παίζουν online games με τα παιδιά τους για να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους και τα οφέλη που συνεπάγονται, σύμφωνα με μια οργάνωση online ασφαλείας.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, την οργάνωση Internet Matters, αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι γονείς δεν αισθάνονται σίγουροι ότι ασχολούνται αρκετά με τα ζητήματα που αφορούν το online gaming, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα τρία τέταρτα των παιδιών παίζουν online video games.

Τα ευρήματά τους δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς γονείς (55%) ανησυχούν ότι οι ξένοι θα προσεγγίσουν τα παιδιά τους μέσω των online πλατφορμών τυχερών παιχνιδιών, ενώ πάνω από το ένα τρίτο (38%) δεν είναι σίγουροι για το ποιους τα παιδιά τους παίζουν online.

Η έκθεση ενθαρρύνει τους γονείς να κατανοήσουν τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα παιχνίδια, με το 62% των ερωτηθέντων να αναγνωρίζουν ότι τα παιχνίδια στο διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων στα παιδιά.

Με βάση τα ευρήματα, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο Λονδίνο έχει δημιουργήσει μια σειρά ηλεκτρονικών πηγών για τους γονείς, που θα τους παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του online gaming και τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν σε τέτοια παιχνίδια με τα παιδιά τους.

Υπάρχουν επίσης προτάσεις για video games που είναι κατάλληλα για να παίζει όλη η οικογένεια.

Ο Andy Robertson, ειδικός στα online τυχερά παιχνίδια στην Internet Matters, πρόσθεσε ότι το φάσμα των παιχνιδιών που προσφέρονται είναι τεράστιο και ότι με την εμπλοκή τους στο online gaming μαζί με τα παιδιά, οι γονείς θα μπορούν να «μεγιστοποιήσουν τα οφέλη» των παιχνιδιών για τα παιδιά τους.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Internet Matters, Carolyn Bunting, δήλωσε ότι οι γονείς που συμμετέχουν τακτικά στις δραστηριότητες των παιδιών τους στο διαδίκτυο είναι «σε καλύτερη θέση για να τα καθοδηγήσουν σε ορισμένα από τα θέματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν. Ενθαρρύνουμε τους γονείς να εμπλακούν. Με τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών να παίζουν online games, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξής τους στην ψηφιακή εποχή».