Ο Brad Pitt αποκάλυψε τον αγώνα του να κόψει το αλκοόλ και να παραμείνει νηφάλιος μετά από το διαζύγιό του από την Angelina Jolie.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ανακοινώθηκε ότι η Jolie είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου από τον Pitt. Το διάσημο ζευγάρι ήταν μαζί από το 2006 και είχαν παντρευτεί το 2014 – το ζευγάρι έχει έξι παιδιά μαζί.

Μετά την ανακοίνωση για το τέλος των «Brangelina», όπως είχε γίνει γνωστό το υπεραγαπημένο ζευγάρι των media, κυκλοφόρησαν φήμες για τη δυσαρέσκεια της Angelina για τη χρήση αλκοόλ του πρωταγωνιστή της τελευταίας ταινίας του Tarantino, «Κάποτε στο Χόλιγουντ» – φήμες που καμία από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαίωσαν.

Σε μια νέα συνέντευξη στους The New York Times, ο Pitt εξήγησε τη σκέψη του πίσω από την απόφασή του να σταματήσει να πίνει εκείνη την περίοδο της ζωής του.

«Είχα πάει τα πράγματα όσο στα άκρα μπορούσα να τα πάω, οπότε αφαίρεσα τα προνόμιό μου να πίνω αλκοόλ», δήλωσε ο ηθοποιός.

Ο 55χρονος σταρ του Χόλιγουντ έλαβε περαιτέρω μέτρα, παρακολουθώντας συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών για ενάμισι χρόνο μετά την κατάρρευση του γάμου του. Ο Pitt εξέφρασε το θαυμασμό του για τους άνδρες με τους οποίους συμμετείχε στις συναντήσεις και την προθυμία τους να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους.

«Υπήρχαν όλοι αυτοί οι άντρες που κάθονταν εκεί και ήταν ανοιχτοί και ειλικρινείς με έναν τρόπο που δεν έχω συναντήσει ποτέ», είπε ο ηθοποιός. «Ήταν αυτός ο ασφαλής χώρος όπου κανείς δεν σε κατακρίνει και επομένως δεν κατακρίνεις και εσύ τον εαυτό σου».

Ο Pitt πρόσθεσε ότι το βρήκε «απελευθερωτικό» να αποκαλύψει τις «άσχημες πλευρές» του σε μια ομάδα ξένων, τους οποίους όμως μπορούσε να εμπιστευτεί ότι δεν θα μιλούσαν στα ΜΜΕ για τη συμμετοχή του στις συναντήσεις.

Τον Ιανουάριο του 2017, αναφέρθηκε ότι οι Pitt και Jolie είχαν καταλήξει σε συμφωνία για να διευθετήσουν το διαζύγιο τους συναινετικά. Μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο The Associated Press ανέφερε ότι το ζευγάρι είχε «υπογράψει συμφωνίες για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων ιδιωτικού απορρήτου των παιδιών και της οικογένειάς τους, διατηρώντας όλα τα δικαστικά έγγραφα εμπιστευτικά και προσκαλώντας έναν ιδιωτικό δικαστή να λάβει τις απαραίτητες νομικές αποφάσεις και να διευκολύνει την ταχεία επίλυση οποιουδήποτε από τα υπόλοιπα θέματα».

Ο Pitt έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Ad Astra».