Περισσότερα από 200 σχολεία σε περιοχή της Νότιας Κορέας αναγκάστηκαν να κλείσουν, λίγες μέρες αφότου άνοιξαν μετά την καραντίνα, λόγω μιας νέας αύξησης στα κρούσματα του κορωνοϊού.

Χιλιάδες μαθητές είχαν επιστρέψει την προηγούμενη Τετάρτη στα σχολεία της, καθώς η χώρα άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Αλλά μόλις μια μέρα αργότερα, καταγράφηκαν 79 νέα κρούσματα, το υψηλότερο ημερήσιο νούμερο των τελευταίων δύο μηνών.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν συνδεθεί με ένα κέντρο διανομής λίγο έξω από τη Σεούλ. Η αποθήκη, στην πόλη Μπουτσεόν, διευθύνεται από τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας, την Coupang και αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν τηρούνταν ικανοποιητικά.

Είναι πιθανό ότι η Νότια Κορέα θα συνεχίσει να έχει αύξηση των κρουσμάτων, καθώς συνεχίζονται τα τεστ στους δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους που εργάζονται στο συγκεκριμένο κέντρο διανομής. Ο συνολικό αριθμό κρουσμάτων έφτασε τα 11.402.

Συνολικά 251 σχολεία στο Μπουτσεόν αναγκάστηκαν να κλείσουν, ενώ 117 ακόμη σχολεία στη Σεούλ έχουν επίσης αναβάλει το άνοιγμά τους, καθώς ένας μαθητής του οποίου η μητέρα εργάζεται στην αποθήκη της Coupang, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Τα δημόσια πάρκα και τα μουσεία σε ολόκληρη τη Σεούλ και τις γύρω πόλεις έχουν επίσης κλείσει, οι επιχειρήσεις καλούνται να ενθαρρύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και ζητείται από τους ανθρώπους για άλλη μια φορά να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις.

Η Νότια Κορέα υπέστη ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα του ιού νωρίτερα, αλλά φάνηκε να το θέτει υπό έλεγχο, χάρη σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα τεστ και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, έχουν δει νέα εστίες αναζωπύρωσης του κορωνοϊού – πιο γνωστή περίπτωση εκείνη ενός άνδρα που επισκέφτηκε πέντε νυχτερινά μαγαζιά στη Σεούλ, διασπείροντας τον ιό σε άλλους ανθρώπους που διασκέδαζαν: εν συνεχεία καταγράφηκαν 266 κρούσματα στην περιοχή όπου χτυπά η νυχτερινή ζωή της Σεούλ.