Όσοι βρεθούν στην προεκλογική συγκέντρωση του Aμερικανού Προέδρου Donald Trump στην Τάλσα της Οκλαχόμα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες ή να τηρήσουν τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση!

Το Κέντρο BOK στην Τάλσα, με χωρητικότητα 20.000 ατόμων, θα φιλοξενήσει τη συγκέντρωση το Σάββατο – θα είναι η πρώτη προεκλογική ομιλία του Trump από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα πάντως με την ιστοσελίδα της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες πρέπει να συμφωνήσουν σε μια δήλωση που αναφέρει ότι η εκστρατεία Trump και το Κέντρο ΒΟΚ δεν ευθύνονται για τυχόν λοιμώξεις από Covid-19: «Κάνοντας κλικ στην εγγραφή παρακάτω, αναγνωρίζετε ότι υπάρχει εγγενής κίνδυνος έκθεσης στην Covid-19 σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο όπου υπάρχουν άνθρωποι», αναφέρεται στη δήλωση αποποίησης ευθυνών.

Τη Δευτέρα, ο διευθυντής της εκστρατείας του Trump, Brad Parscale, δήλωσε ότι στις εισόδους του χώρου θα ελέγχεται η θερμοκρασία όσων οπαδών του Προέδρου προσέρχονται. Οι παρευρισκόμενοι θα λαμβάνουν επίσης απολυμαντικό χεριών και μάσκα κατά την είσοδο, όπως έγραψε ο Parscale στο Twitter, αλλά δεν θα τους ζητηθεί να τα χρησιμοποιήσουν.

Πρόσφατα, το Τμήμα Υγείας της Tulsa ανέφερε την υψηλότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή σε μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων. Με βάση έρευνα για τα νέα κρούσματα, αξιωματούχοι υγείας ανακάλυψαν ότι η αύξηση συνδέεται με μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων σε κλειστούς χώρους. Η Tulsa καταγράφει ήδη 1.653 κρούσματα Covid-19 και 62 θανάτους.

«Μακάρι να μπορούσαμε να την αναβάλουμε για κάποια στιγμή που ο ιός δεν θα είναι τόσο ανησυχητικός όσο σήμερα», δήλωσε ο Bruce Dart, διευθυντής του τμήματος Υγείας της πόλης. Ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, έχει επίσης προειδοποιήσει για τις πιθανές λοιμώξεις που μπορούν να προκύψουν από μεγάλες συναθροίσεις ατόμων, όπως συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

«Όταν βρίσκεστε σε ένα μεγάλο πλήθος, εάν έχετε μια συνάθροιση ανθρώπων που είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, σίγουρα αυξάνετε τον κίνδυνο είτε να κολλήσετε είτε να εξαπλώσετε λοιμώξεις», δήλωσε ο Δρ Fauci σε συνέντευξή του. «Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε πολυσύχναστα μέρη. Αλλά αν δεν πρόκειται να το κάνετε, φορέστε μάσκα».

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας αναζητούν και έναν δεύτερο χώρο στην Τάλσα για να εμφανιστεί ο Trump, ο οποίος δήλωσε ότι ένας κοντινός χώρος θα επιτρέψει σε άλλους 40.000 ανθρώπους να τον δουν να μιλά: «Έχουμε ήδη μια αρένα 22.000 θέσεων, αλλά νομίζω ότι θα πάμε επίσης και σε ένα διπλανό εκθεσιακό χώρο και εκεί θα χωρέσουν άλλοι 40.000», είπε. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα…