Ο κορυφαίος άνδρας τενίστας στον κόσμο, ο Novak Djokovic, ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει διαγνωστεί θετικά για τον νέο κορωνοϊό.

Η ανακοίνωσή του έρχεται λίγες ημέρες μετά τη λοίμωξη άλλων παικτών και προπονητών που συμμετείχαν σε τουρνουά επίδειξης σε πολλές πόλεις, το οποίο διοργάνωσε ο ίδιος ο Djokovic στην Κροατία και τη Σερβία, από όπου και κατάγεται. Ο Djokovic είπε ότι η σύζυγός του, η Jelena, ήταν επίσης θετική στον ιό.

Ο Djokovic είπε ότι διοργάνωσε το τουρνουά «με καθαρή καρδιά» και ότι ήθελε να «μοιραστεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνιας με όλη την περιοχή».

«Διοργανώσαμε το τουρνουά όταν ο ιός έχει εξασθενίσει, πιστεύοντας ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις και τα μέτρα ασφαλείας για τη διοργάνωση της περιοδείας», σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο δημοφιλής τενίστας. «Δυστυχώς, αυτός ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει και είναι μια νέα πραγματικότητα την οποία εξακολουθούμε να μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε και να ζούμε μαζί της», συμπλήρωσε.

«Λυπάμαι πολύ για κάθε κρούσμα της λοίμωξης ξεχωριστά. Ελπίζω ότι δεν θα επιβαρύνει την κατάσταση υγείας κανενός και ότι όλοι θα πάνε καλά», κατέληξε ο Novak Djokovic.

Ο Novak Djokovic δέχθηκε έντονη κριτική για τη διοργάνωση του τουρνουά, με την ονομασία «Adria Tour», κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παίκτες που συμμετείχαν συναναστρέφονταν συχνά, οι μάσκες προσώπου σπάνια έκαναν την εμφάνισή τους στο τουρνουά και ότι οι φίλαθλοι που παρακολουθούσαν τους αγώνες δεν έδειχναν ενδιαφέρον για την κοινωνική αποστασιοποίηση που έπρεπε να τηρούν. Επίσης, οι συμμετέχοντες δεν υποβάλλονταν συστηματικά σε τεστ για λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Από του συμμετέχοντες, οι τενίστες Grigor Dimitrov, Borna Coric και Viktor Troicki αποδείχθηκαν θετικοί στον ιό, όπως και δύο από τους προπονητές. Άλλοι παίκτες που συμμετείχαν στο –περιβόητο πλέον- τουρνουά φάνηκαν αρνητικοί στις εξετάσεις, αλλά παρόλα αυτά θα τεθούν σε καραντίνα για λόγους ασφαλείας.

Όταν διαπιστώθηκε ότι ο Dimitrov ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ο τελικός στο Ζαντάρ της Κροατίας, ακυρώθηκε. Οι υπόλοιποι αγώνες της περιοδείας ακυρώθηκαν.

Ο Novak Djokovic είπε ότι τα παιδιά του ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό, ευτυχώς. Πέραν του ότι βρίσκεται στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξη στο τένις και έχει κερδίσει 17 τουρνουά Grand Slam, ο Djokovic είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Παικτών Τένις.