Ο Tom Hanks μίλησε για την εμπειρία του που είχε όταν νόσησε με Covid-19, αποκαλύπτοντας ότι αντιμετώπισε συμπτώματα όπως πόνο σε όλο το σώμα και κόπωση για δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian, ο ηθοποιός εξήγησε ότι δεν φοβήθηκε από την αδιαθεσία του εξαιτίας του κορωνοϊόυ ιό, τον οποίο κόλλησε και η σύζυγός του, η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Rita Wilson. «Η αδιαθεσία μας λόγω του ιού πέρασε μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες και είχαμε πολύ διαφορετικές αντιδράσεις – αυτό ήταν περίεργο», δήλωσε ο Hanks: «Η γυναίκα μου έχασε την αίσθηση της γεύσης και της μυρωδιάς, είχε σοβαρή ναυτία και είχε πολύ υψηλότερο πυρετό από ό,τι εγώ».

Ο 63χρονος ηθοποιός πρόσθεσε ότι είχε επίσης «εξαντλητικούς πόνους σε όλο το σώμα»: «Ήμουν πολύ κουρασμένος διαρκώς και δεν μπορούσα να επικεντρωθώ σε τίποτα για περισσότερο από περίπου 12 λεπτά – αν και αυτό το τελευταίο είναι κάτι φυσικό για μένα, ούτως ή άλλως».

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι επίσης πάσχει από διαβήτη τύπου 2 και έχει stent στην καρδιά του, παράγοντες που τον ώθησαν να ρωτήσει το προσωπικό του νοσοκομείου εάν ήταν επικίνδυνη η κατάστασή του: «Όσο ο πυρετός μας δεν ανέβαινε σημαντικά και οι πνεύμονές μας δεν γέμιζαν με κάτι που έμοιαζε με πνευμονία, δεν ανησυχούσαν», εξήγησε.

Ο Hanks σχολίασε επίσης την αντιμετώπιση της πανδημία του κορωνοϊού από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την οποία είπε ότι έχει «πολλά ερωτηματικά», αλλά και για την αντιμετώπιση από τους πολίτες της χώρας: «Είναι πραγματικά μόνο τρία πράγματα που πρέπει να κάνουν όλοι: φορέστε μάσκα, κρατήστε τις αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας», πρόσθεσε. «Ξέρω ότι έχει πολιτικοποιηθεί το θέμα, αλλά δεν το καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να στυλώνει τα πόδια και να λέει “Δεν χρειάζεται να κάνω αυτό που μου αναλογεί”», συνέχισε.

Αμφισβήτησε επίσης τον τρόπο που ο Donald Trump ηγήθηκε της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Μεγάλωσα προσβλέποντας στους ηγέτες μας για ήρεμη και ενημερωμένη καθοδήγηση και δεν νομίζω ότι το έχουμε αυτό τώρα», είπε.

Ο Hanks και η Wilson αποκάλυψαν ότι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό τον Μάρτιο, ενώ ο ηθοποιός βρισκόταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα μια νέας βιογραφικής ταινίας για τον Elvis Presley. Μετά από δύο εβδομάδες σε καραντίνα και οι δύο ανάρρωσαν και επέστρεψαν στο Λος Άντζελες.