Ο ηθοποιός Idris Elba μίλησε για την εμπειρία του με τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι η ασθένειά του είχε «τραυματική» επίδραση στον ψυχισμό του.

Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής των The Wired,  Luther, The Avengers  και υποψήφιος για τον ρόλο και του James Bond και η σύζυγός του Sabrina Dhowre ήταν από τους πρώτους επώνυμους που αποκάλυψαν ότι ήταν θετικοί στον ιό τον Μάρτιο.

Σε μια νέα του συνέντευξη, ο Βρετανός ηθοποιός εξήγησε ότι ενώ κατάφερε να αναρρώσει χωρίς προβλήματα, η εμπειρία είχε αρνητική επίδραση στην ψυχική του κατάσταση.

«Ήμουν γενικά ασυμπτωματικός, οπότε δεν είχα τα συμπτώματα που είχαν όλοι οι άλλοι», είπε. «Πνευματικά, ωστόσο, με χτύπησε πολύ άσχημα, γιατί πολλά ήταν άγνωστα γι’ αυτή την ασθένεια. Ένιωσα υποχρεωμένος να μιλήσω γι ‘αυτό, απλώς και μόνο επειδή ήταν κάτι τόσο άγνωστο».

Ο Elba πρόσθεσε ότι το lockdown, το οποίο εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες τον Μάρτιο, τον βοήθησε να συμβιβαστεί με τον ιό: «Χρειαζόμουν το lockdown για να προσπαθήσω να το ξεπεράσω και μάλλον και ο υπόλοιπος κόσμος το χρειαζόταν επίσης».

Τον Μάρτιο, ο ηθοποιός ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός στον νέο κορωνοϊό και ότι δεν έχει συμπτώματα.

«Λοιπόν, κοιτάξτε – σήμερα το πρωί πήρα τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορωνοϊό και ήταν θετικό. Ναι, είναι χάλια», είπε σε βίντεο στο Twitter, ανακοινώνοντας τα νέα στους fans του. «Ακούστε, είμαι ΟΚ. Δεν είχα συμπτώματα. Έκανα τεστ γιατί συνειδητοποίησα ότι εκτέθηκα σε κάποιον που είχε επίσης θετικό τεστ», πρόσθεσε. «Μπήκα σε καραντίνα και πήρα τα αποτελέσματα σήμερα».

Ο Elba προέτρεψε τους fans του να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, λέγοντάς τους: «Είναι σοβαρό. Τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε πραγματικά την κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών μας … Πέρα από αυτό, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν εμφανίζουν συμπτώματα και μπορούν εύκολα να μεταδώσουν τον ιό».

Ένας πλήθος από επώνυμους -πολιτικοί, τραγουδιστές και ηθοποιοί- έχουν επηρεαστεί από τον νέο κορωνοϊό, όπως η τραγουδίστρια Pink, ο ηθοποιός Tom Hanks και ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Boris Johnson – οι περισσότεροι έχουν μοιραστεί δημόσια τις εμπειρίες τους από την Covid-19.