Η Αργεντινή έγινε η πέμπτη χώρα στον κόσμο που καταγράφει ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Τις τελευταίες 24 ώρες, υπήρξαν 12.982 νέες λοιμώξεις, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 1.002.662, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Την ίδια ημέρα σημειώθηκαν 451 επιπλέον θάνατοι, αυξάνοντας τον θλιβερό απολογισμό της χώρας στους 26.716.

Με πληθυσμό περίπου 45 εκατομμυρίων, η Αργεντινή είναι το μικρότερο κράτος που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο κρουσμάτων. Ακολουθεί τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Ρωσία, δηλαδή χώρες που έχουν όλες τους κατά πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό – η μικρότερη είναι η Ρωσία με 145 εκατομμύρια κατοίκους.

Η Αργεντινή ήταν μια από τις πρώτες χώρες της Νότιας Αμερικής που έκλεισε τα σύνορά της και επέβαλε διάφορους περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όμως παρά τα πολλά μέτρα που λήφθησαν, η εξάπλωση της πανδημίας έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες – ειδικά στην επαρχία του Μπουένος Άιρες.

Πάνω από 40 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν προκαλέσει περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια θανάτους.