Ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη μονομαχία των δύο υποψήφιων για την Προεδρία των ΗΠΑ, η χώρα ξεπέρασε το φράγμα των 100.000 νέων κρουσμάτων λοίμωξης από κορωνοϊό χθες Τετάρτη – τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Ο τρομακτικός αριθμός των κρουσμάτων συνοδεύεται και από μια απότομη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, υποδηλώνοντας ότι δεν οφείλεται αποκλειστικά στον αυξημένο αριθμό των τεστ. Παράλληλα, περισσότεροι από 1.100 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό καταγράφηκαν την ίδια μέρα.

Η κρίση της Covid-19 επισκιάζεται από τις εντάσεις για την καταμέτρηση των ψήφων μετά από τις αμφίρροπες εκλογές στις ΗΠΑ, όπου ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι βρίσκονται επί του παρόντος σε νοσοκομεία της χώρας με Covid-19 – μια αύξηση περίπου 64% από τις αρχές Οκτωβρίου.

Τα μέσα ημερήσια ποσοστά θανάτων στη χώρα έχουν επίσης αυξηθεί και πάλι, αν και εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα από ό, τι στην αρχή της πανδημίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post την προηγούμενη εβδομάδα και σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν τα 100.000 ημερήσια κρούσματα, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις λοιμώδεις νόσους Δρ Anthony Fauci είπε: «Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πολύ πόνο».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα μπορούσαν ενδεχομένως να βρίσκονται σε πιο άσχημη θέση», με τον ψυχρότερο καιρό να οδηγεί τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους.

Με σχεδόν 9,5 εκατομμύρια συνολικά κρούσματα από κορωνοϊό και περισσότερους από 233.000 θανάτους, οι ΗΠΑ έχουν τόσο τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων όσο και τον υψηλότερο συνολικό αριθμό θανάτων στον κόσμο.