Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο για ασθενείς με Covid-19 στη Ρουμανία. Η πυρκαγιά ξέσπασε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του δημόσιου νοσοκομείου στη βορειοανατολική πόλη Πιάτρα Νέαμτς.

Μεταξύ των θυμάτων και ένας γιατρός που προσπάθησε να σώσει ασθενείς, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα.

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Nelu Tataru δήλωσε ότι η πυρκαγιά «ξεκίνησε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα». Ο κ. Tataru είπε επίσης ότι οι άλλοι ασθενείς με Covid-19 μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο στο Ιάσιο.

Ο τραυματισμένος γιατρός, ο οποίος λέγεται ότι υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του, μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι, με στρατιωτικό αεροπλάνο. «Υπάρχουν και άλλα στελέχη του προσωπικού του νοσοκομείου που υπέστησαν εγκαύματα, όχι μόνο ο γιατρός που ήταν σε υπηρεσία», δήλωσε ο κ. Tataru, λίγο προτού μεταβεί και ο ίδιος στον τόπο της τραγωδίας το Σάββατο το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ από τα θύματα σκοτώθηκαν στον θάλαμο όπου ξέσπασε η φωτιά στον δεύτερο όροφο και δύο άλλα σε έναν θάλαμο δίπλα του. Πολλοί από τους άτυχους ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι ή σε αναπνευστήρα.

Η πυρκαγιά πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας της τροφοδοσίας οξυγόνου που χρησιμοποιείται για τη διασωλήνωση ασθενών.

Η Ρουμανία έχει καταγράψει περισσότερα από 350.000 κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας και 8.813 θανάτους. Την Παρασκευή, αναφέρθηκαν 9.489 νέες λοιμώξεις, 174 θάνατοι και 1.149 ασθενείς σε ΜΕΘ.