Ευρυαγγείες είναι τα μικρά κόκκινα σημάδια στο δέρμα των ποδιών μας και κιρσοί είναι οι μεγαλύτερες φλέβες που εξέχουν στα πόδια μας κάτω από το δέρμα. Και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής μας. Οι ευρυαγγείες συνήθως δεν δίνουν συμπτώματα, μας ενοχλούν όμως αισθητικά. Οι κιρσοί που επίσης ενοχλούν αισθητικά, προκαλούν συχνά πόνο, βάρος και κούραση στα πόδια και μπορεί να μας οδηγήσουν σε χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και επιπλοκές.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙΡΣΩΝ.  Κιρσοί κάθε είδους και μεγέθους αντιμετωπίζονται στο ιατρείο με την Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία με Αφρό. Πρόκειται για πολύ εξειδικευμένη Φλεβολογική τεχνική. Η έγχυση του σκληρυντικού αφρού στις κεντρικές χαλασμένες φλέβες γίνεται ανώδυνα με λεπτές βελόνες, που τις κατευθύνουμε με την βοήθεια των υπερήχων, για μεγάλη ακρίβεια. Σε λίγες επισκέψεις, θεραπεύεται συνολικά το πρόβλημα των κιρσών καθώς και όλες οι φλεβικές ατέλειες του ποδιού, με όμορφα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα. Σημαντικό πλεονέκτημα της Σκληροθεραπείας είναι ότι δεν απαιτεί καμία προετοιμασία, ενώ αμέσως μετά την θεραπεία, ο ασθενής επιστρέφει στην εργασία του χωρίς ελαστικές κάλτσες και χωρίς περιορισμούς. Ενώ λοιπόν για τους μικρούς και μέτριους κιρσούς συνήθως προτιμούμε την Σκληροθεραπεία, για τους μεγαλύτερους συχνά εφαρμόζουμε την επίσης ελάχιστα επεμβατική θεραπεία του Ενδοφλεβικού Laser. Με την βοήθεια υπερήχων εισάγουμε μια λεπτή ίνα laser στη κεντρική παθολογική φλέβα που δημιουργεί τους κιρσούς. Μέσα από την ίνα εκπέμπουμε ενέργεια laser και καταστρέφουμε αυτή την κεντρική φλέβα. Δεν καταστρέφουμε όμως τους κιρσούς. Οι κιρσοί σε λίγο μήνες μικραίνουν, όμως σπάνια εξαφανίζονται. Για την εξαφάνισή των κιρσών και για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα χρειαστεί συνδυασμός μικροφλεβεκτομών την ώρα του Laser ή Σκληροθεραπείας αργότερα στο ιατρείο. Η διαδικασία γίνεται συνήθως σε αίθουσα χειρουργείου απαιτείται εκτεταμένη τοπική αναισθησία και ο ασθενής φεύγει αμέσως μετά την επέμβαση.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Μετά το Ενδοφλεβικό Laser, για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα, μπορείτε να εξαφανίσετε τις φλεβικές ατέλειες από τα πόδια σας, με την βοήθεια της αισθητικής φλεβολογίας και των Σκληρυντικών ενέσεων.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΑΣ. Οι ευρυαγγείες στα πόδια δεν είναι δερματολογικό πρόβλημα, αλλά το πρώτο στάδιο φλεβικής νόσου, που μας ενοχλεί αισθητικά. Και εδώ η αισθητική φλεβολογία δίνει την λύση με την τεχνική της Μικροσκληροθεραπείας που γίνεται πάντα στο χώρο του ιατρείου. Με μικροσκοπικές βελόνες και ελάχιστη ενόχληση εγχέουμε ειδικές ουσίες στις ευρυαγγείες, οι οποίες εξαφανίζονται με όμορφα αισθητικά αποτελέσματα.

Η φλεβική νόσος συνεχώς εξελίσσεται και όταν αμελούμε να την θεραπεύσουμε, με τα χρόνια συνήθως επιδεινώνεται. Θα χαλάσει την εικόνα των ποδιών μας και πιθανόν θα επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μας. Είναι λοιπόν καλύτερα να θεραπεύουμε τα φλεβικά προβλήματα στα αρχικά τους στάδια.

Μάριος Βαλσάμης MD
Aποφοίτησε από την Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική. Μετά εξειδικεύτηκε στη Φλεβολογία στο Παρίσι. Από το 1997 ασχολείται αποκλειστικά με τις φλεβικές παθήσεις. Membre de la Société Française de Phlébologie, Member of the American Vein & Lymphatic Society
www.valsamisveins.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αγγειοχειρουργός, εξειδικευμένος στη φλεβολογία στο Παρίσι. Από το 1997 ασχολείται αποκλειστικά με τις φλεβικές παθήσεις. Membre de la Société Française de Phlébologie, Member of the American College of Phlebology