Με αυξανόμενους ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στη χώρα μας. Κατά την καθιερωμένη σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς λάθη, ενώ επανέλαβε την προτεραιοποίηση, όπως την έχει χαράξει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

«Στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11/1 τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα. Στα νοσοκομεία μας αναπτύσσονται 223 εμβολιαστικές γραμμές. Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω», ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναρτώνται καθημερινά λίγο πριν τις 18:00 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε από την πλευρά του για τον εμβολιασμό στους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα: «Εξ’ αρχής και βάσει της προτεραιοποίησης που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, οι ιατροί και οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19. Έτσι, σε συνέχεια των εμβολιασμών των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και των ωφελούμενων και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και των ιδιωτών ιατρών και οδοντιάτρων που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν».

Επίσης, από την ερχόμενη Δευτέρα 11/1 ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr καθώς και όλα τα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού για τους συμπολίτες μας άνω των 85 και μόνο. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85, τη Δευτέρα θα λάβουν ένα μήνυμα στο κινητό τους που θα τους λέει ποιο εμβολιαστικό κέντρο και ποια ημερομηνία τους προτείνεται.

Όσον αφορά όσους πολίτες είναι πάνω από 85 ετών αλλά δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα μπορούν από την ερχόμενη εβδομάδα να απευθύνονται σε φαρμακεία ή ΚΕΠ για να κανονίζουν το ραντεβού τους.