Η σφοδρή χιονόπτωση από την κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει την Αττική και μεγάλο μέρος της χώρας, οδήγησε στην απόφαση για αναβολή των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, οι σημερινοί προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στον νομό Αττικής αναβάλλονται. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας».

Από την πλευρά της, η Πολιτική Προστασία συνέστησε την αποφυγή των μετακινήσεων στις περιοχές που πλήττονται από τον χιονιά, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα  τις επόμενες ώρες: «Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες».

Προβλήματα έχουν προκύψει στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών, κυρίως εξαιτίας πτώσεων δέντρων που κόβουν καλώδια παροχής ρεύματος. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια προάστια, στους δήμους Αγίας Παρασκευής, Βύρωνα, Υμηττού και στα Κιούρκα, στη Μαλακάσα, στον Διόνυσο, στη Δροσιά, στο Χαλάνδρι, στο Πολύδροσο, στη Λούτσα, στο Πικέρμι και στα Σπάτα.

Όμως ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, διακόπηκε προσωρινά τμήμα της κυκλοφορίας, εξαιτίας πτώσης δένδρου στο οδόστρωμα.