Μια γυναίκα στη Φλόριντα που έβηξε σκόπιμα πάνω σε μια άλλη γυναίκα, χωρίς να φοράει μάσκα, μέσα σε κατάστημα το περασμένο καλοκαίρι, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης και πρόστιμο.

Η Debra Hunter, 53 ετών, θα εκτίσει ποινή 30 ημερών και θα παραμείνει σε αναστολή άλλους 6 μήνες. Απαιτείται επίσης να παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού και να πληρώσει πρόστιμο 500 δολαρίων. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για επίθεση δεύτερου βαθμού, που αποτελεί πλημμέλημα.

Ο δικαστής ανέφερε ότι οι ενέργειες της Hunter θα μπορούσαν να είχαν «θανατηφόρες συνέπειες» για την άλλη πελάτισσα, τη Heather Sprague, η οποία ακολουθούσε θεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο.

Σε ένα βίντεο που η Sprague κατέγραψε και μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Hunter βρίσκεται στο ταμείο του καταστήματος και λογομαχεί με τους υπαλλήλους. Στρέφεται και της επιτίθεται λεκτικά για τη βιντεοσκόπηση της σκηνής.

«Το χρειάζεσαι πραγματικά αυτό; Τι θέλεις να κάνεις, να το δημοσιεύσεις για σένα; Πώς σου φαίνεται αυτό;», λέει η Hunter και κάνει μια άσεμνη χειρονομία. Στη συνέχεια, πλησιάζει τη Sprague.

«Νομίζω ότι θα έρθω κοντά σου και θα βήξω πάνω σου. Πώς σου φαίνεται αυτό;» λέει καθώς πλησιάζει στην κάμερα και εν συνεχεία βήχει. Ακολούθως, η Hunter αποκαλεί την Sprague με υποτιμητικό επίθετο, μαζεύει τα πράγματά της και φεύγει από το κατάστημα με ένα από τα παιδιά της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της Πέμπτης, η Sprague είπε ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο εκείνη την εποχή και ότι μερικά από τα παιδιά της είχαν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Είπε επίσης ότι ο βήχας, ο οποίος έστειλε σταγονίδια στο πρόσωπό της, την έκανε να ανησυχεί για την υγεία της και της οικογένειάς της σε μια εποχή που ήταν δύσκολο να κάνεις τεστ για κορωνοϊό.

Από την πλευρά της, η Hunter διάβασε μια επιστολή που ανέφερε πώς υπέφεραν ο σύζυγός της και τα τρία παιδιά τους εξαιτίας αυτού που έκανε, καθώς το βίντεο έγινε viral και οι γνωστοί τους, τους απέφευγαν. Πρόσθεσε ότι η οικογένειά της θα ήταν «μόνιμα σημαδεμένη» και ότι τα παιδιά της δεν θα έπρεπε να υποφέρουν περισσότερο.

Ο δικαστής, πάλι, επικεντρώθηκε στις πιθανές επιπτώσεις της πράξης της Hunter στη Sprague και σημείωσε ότι ενώ η Hunter ανησυχούσε για την ευημερία της οικογένειάς της, δεν φάνηκε να δείχνει ανάλογη ανησυχία για τη Sprague και την οικογένειά της.