Η Περιφέρεια Αττικής και η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων  (Α.Ο.Ν.Μ.) ανακοινώνουν την διεξαγωγή Λαμπαδηδρομίας – Μαραθώνιας Διαδρομής κατά την αντίστροφη φορά της, από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο προς το Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα, την 10η Ιουλίου του 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 06:00 π.μ.

Το όνομα της Λαμπαδηδρομίας θα είναι «ΙΑΣΩΝ 23», εις μνήμη του αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη, του οποίου η οικογένεια Δώρισε τα Όργανά και τους Ιστούς του για να σωθούν επτά συνάνθρωποί μας.

Η δάδα της Λαμπαδηδρομίας είναι εμπνεύσεως και κατασκευής της Α.Ο.Ν.Μ. και μετά το τέλος της διαδρομής θα κατατεθεί στο Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου σε ειδική προθήκη της Αθλητικής μας Ομοσπονδίας για την προώθηση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης. Η δάδα θα είναι συλλεκτική και θα φέρει το όνομα «Δάδα Ζωής».

Η διοργάνωση αυτής της Λαμπαδηδρομίας, γίνεται υπό την Αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».