Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στην πολιτεία του Μισισιπή στις ΗΠΑ, με μόνο το 38% των περίπου 3 εκατομμυρίων κατοίκων να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οδηγεί σε μια αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών που γεμίζει τα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας δηλώνουν εξαντλημένοι από τον φόρτο εργασίας και θυμωμένοι για την άρνηση των κατοίκων να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Οι γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μισισιπή είναι επιφορτισμένοι με την περίθαλψη των πιο σοβαρά ασθενών στην πολιτεία. Το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει πέρα ​​από τη δυναμική τους, σχεδόν αποκλειστικά με ασθενείς Covid-19. Υπάρχουν κρεβάτια στους διαδρόμους και οι ασθενείς νοσηλεύονται σε αίθουσες διαλογής. Οι γιατροί καθυστερούν να ανταποκριθούν σε άλλα επείγοντα περιστατικά, επειδή πρέπει να περιμένουν ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται φροντίδα.

Σε ένα νοσοκομείο στο Μισισιπή, τέσσερις έγκυες γυναίκες πέθαναν την περασμένη εβδομάδα από Covid-19, ανέφερε ο επικεφαλής υγείας της πολιτείας Δρ Thomas Dobbs. Τρεις από τις περιπτώσεις χρειάστηκαν επείγουσα καισαρική τομή και τα μωρά γεννήθηκαν πολύ πρόωρα. «Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε – καμία από αυτές δεν είχε εμβολιαστεί», δήλωσε ο Δρ Dobbs.

Η Δρ Risa Moriarity, αντιπρόεδρος του Τμήματος Επειγόντων του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μισισιπή, είπε ότι είναι δύσκολο να εκφράσει με λόγια την κούραση που νιώθουν εκείνη και οι συνεργάτες της. Η καθημερινή δουλειά κάθε μέρα έχει γίνει κουραστική και αποκαρδιωτική, είπε.

«Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακόμα αρκετό συναισθηματικό απόθεμα για να είμαστε συμπονετικοί, αλλά φεύγεις από τη δουλειά στο τέλος της ημέρας απλώς εξαντλημένος από την προσπάθεια που χρειάζεται για να καταφέρεις να δείξεις αυτήν τη συμπόνια σε άτομα που δεν φροντίζουν τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους», συμπλήρωσε.