Ένας Ιταλός αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη αφού εμφανίστηκε για να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 με… ψεύτικο χέρι!

Τόσο αποφασισμένος ήταν να αποφύγει το εμβόλιο, αλλά να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού, που ο φανατικός αντιεμβολιαστής προφανώς πλήρωσε εκατοντάδες ευρώ για ένα προσθετικό μέλος σιλικόνης.

Το περίεργο επεισόδιο έγινε σε ένα κέντρο εμβολιασμού στην Μπιέλα, μια πόλη κοντά στο Τορίνο, στην περιοχή του Πιεμόντε, μια εβδομάδα αφότου η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα που απαγορεύουν στους μη εμβολιασμένους πολίτες την πρόσβαση σε μια σειρά από κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Αφού ολοκλήρωσε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο 50χρονος άνδρας κάθισε και σήκωσε το μανίκι της μπλούζας του, καθώς μια νοσοκόμα ετοίμαζε το εμβόλιο.

Αρχικά, ο εργαζόμενος δεν παρατήρησε τίποτα περίεργο, καθώς η σιλικόνη προσομοιάζει στο δέρμα. Αλλά αφού κοίταξε πιο προσεκτικά και άγγιξε το «χέρι», κατάλαβε ότι είναι ψεύτικο και ζήτησε από τον άνδρα να βγάλει το πουκάμισό του. Καθώς το σχέδιό του απέτυχε, ο άνδρας στη συνέχεια προσπάθησε να πείσει τη νοσοκόμα να κάνει τα στραβά μάτια.

«Ένιωσα προσβεβλημένη ως επαγγελματίας», δήλωσε η Filippa Bua: «Το χρώμα του χεριού με έβαλε σε υποψίες και έτσι ζήτησα από τον άνδρα να ξεσκεπάσει και το υπόλοιπο αριστερό του χέρι. Ήταν καλοφτιαγμένο, αλλά όχι και τόσο».

Η νοσοκόμα εξήγησε ότι δεν μπορούσε να δει τις φλέβες του άνδρα: «Στην αρχή νόμιζα ότι έκανα λάθος, ότι ήταν απλός ένας ασθενής με προσθετικό χέρι».

«Η εγρήγορση της εργαζόμενης στον τομέα της υγείας κατέστρεψε τα σχέδια αυτού του ατόμου, το οποίο θα πρέπει τώρα να λογοδοτήσει στις δικαστικές αρχές», δήλωσε ο Alberto Cirio, πρόεδρος του Πιεμόντε, σε κοινή δήλωση με τον Luigi Icardi, τον περιφερειακό σύμβουλο υγείας.

Οι κύριοι Cirio και ο Icardi είπαν ότι η υπόθεση θα «άγγιζε το γελοίο», εάν δεν «μιλούσαμε για μια πράξη τεράστιας βαρύτητας». «Είναι απαράδεκτο μπροστά στο κόστος που η πανδημία υποχρεώνει όλη την κοινότητα να πληρώσει», πρόσθεσαν.