Ένας 60χρονος άνδρας στη Γερμανία ομολόγησε ότι εμβολιάστηκε κατά της Covid-19 δεκάδες φορές –έως και 90!- για να πουλήσει πλαστές κάρτες εμβολιασμού με πραγματικούς αριθμούς παρτίδας εμβολίων σε άλλους που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο!

Ο άνδρας είναι από το Μαγδεμβούργο της ανατολικής Γερμανίας, αν και το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Αρχές, σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους περί απορρήτου. Η αστυνομία είπε ότι ο άνδρας έκανε έως και 90 εμβόλια σε κέντρα εμβολιασμού σε όλο το ανατολικό ομοσπονδιακό κρατίδιο της Σαξονίας για μήνες, έως ότου συνελήφθη τον Μάρτιο.

Ο άνδρας συνελήφθη σε ένα κέντρο εμβολιασμού στο Έιλενμπουργκ της Σαξονίας όταν εμφανίστηκε για εμβόλιο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η αστυνομία κατέσχεσε διάφορες κάρτες εμβολιασμού και άσκησε ποινική δίωξη. Ο άνδρας δεν τέθηκε υπό κράτηση, αλλά βρίσκεται υπό έρευνα για μη εξουσιοδοτημένη έκδοση καρτών εμβολιασμού και πλαστογραφία εγγράφων.

Η αστυνομία είπε ότι πραγματοποίησε περίπου 90 εμβολιασμούς, οι οποίοι ήταν μάλιστα με διαφορετικές μάρκες εμβολίων. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν πάντως αν και τι επιπτώσεις είχαν οι δεκάδες εμβολιασμοί στην υγεία του.

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε πολυάριθμες επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες για απάτες με κάρτες εμβολιασμού, καθώς ορισμένοι μη εμβολιασμένοι αναζητούν πλαστές κάρτες εμβολιασμού ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε χώρους που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού, όπως εστιατόρια, θέατρα και ορισμένους χώρους εργασίας.

Η Γερμανία ανέφερε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της υποπαραλλαγής BA.2 της Όμικρον. Παράλληλα, τα περισσότερα μέτρα και πρωτόκολλα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού έληξαν την περασμένη εβδομάδα και δεν απαιτούνται πλέον μάσκες σε πολλούς δημόσιους χώρους.

Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία είπαν ότι η πιο πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων στη Γερμανία μπορεί να έχει κορυφωθεί, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία: Την Κυριακή, η χώρα ανέφερε περίπου 74.000 νέα ημερήσια κρούσματα ως μέσο όρο της περασμένης εβδομάδας, σε σύγκριση με τα 111.000 νέα ημερήσια κρούσματα ως μέσο όρο για την εβδομάδα που προηγήθηκε.