Την εταιρεία Chaotic Moon πιθανότατα δεν την έχετε ξανακούσει: πρόκειται για ένα στούντιο ανάπτυξης δημιουργικών ψηφιακών εφαρμογών με έδρα το Όστιν του Τέξας. Μια πολυσχιδής ομάδα προγραμματιστών, καλλιτεχνών και μηχανικών που συνεργάστηκε με κολοσσούς όπως η Marvel και η Disney, για να δημιουργήσει ευφάνταστα projects όπως ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας όπου ο παίκτης ρίχνει γροθιές σε καρχαρίες ή –το αγαπημένο μας- αυτόνομο καροτσάκι σουπερμάρκετ που ακολουθεί υπάκουα τον καταναλωτή στα ψώνια του και του παρέχει πληροφορίες για το τι χρειάζεται, το κόστος κλπ.

Κάνε τατουάζ για το καλό σου!

Το τελευταίο σχέδιο που αναπτύσσει η Chaotic Moon είναι αναλόγως εντυπωσιακό, καθώς σκοπεύει να μας γεμίσει τατουάζ, όχι για αισθητικούς αλλά για λόγους υγειας: το project Tech Tats στοχεύει στην κατασκευή «τατουάζ» τα οποία θα παρακολουθούν διάφορες παραμέτρους του οργανισμού μας.

Χάρη στους αισθητήρες και την ειδική, αγώγιμη μπογιά που διαθέτουν τα Tech Tats θα μπορούν να αναγνωρίσουν τα επίπεδα άγχους του κατόχου τους, την πίεση, την καρδιακή συχνότητα και τη θερμοκρασία. Τα «τατουάζ» θα είναι τρισδιάστατα, αυτοκόλλητα και προσωρινά, καθώς θα αφαιρούνται ώστε να συλλέξουμε τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για τον οργανισμό μας – ακόμη δεν υπάρχει σχέδιο ασύρματης μετάδοσης των δεδομένων.

H τεχνολογία πίσω από τα Tech Tats ακόμη αναπτύσσεται οπότε μην περιμένετε να τα δείτε σύντομα στην αγορά. Θα μπορούσε όμως κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η εξέλιξη των διαφόρων wearable αξεσουάρ που κυκλοφορούν ήδη σε μορφή ρολογιού ή βραχιολιού και συνεργάζονται με τα smartphones.

Και βεβαίως, οι δυνατότητες που κρύβονται σε αυτή την τεχνολογία μοιάζουν απεριόριστες: με την εξέλιξη των Tech Tats δεν αποκλείεται να δούμε και ενσωματωμένο GPS που θα πληροφορεί για τη θέση του κατόχου του (π.χ. σε μικρά παιδιά ή στρατιώτες στο πεδίο της μάχης) ή ηλεκτρονικό πορτοφόλι σαν το Apple Pay και το Google Wallet για ανέπαφες οικονομικές συναλλαγές.

Αν και φανταζόμαστε ότι πιο σύντομα θα εμφανιστεί εφαρμογή γνωριμιών, που θα σε πληροφορεί για το αν αυτή/αυτός που βρίσκεται δίπλα σου στο μετρό είναι single και ενδιαφέρεται να γνωριστείτε!