Στις 11 & 12 Μαρτίου 2016 διοργανώνεται τo 1ο Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός-Λάρυγγος από το Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο ELPEN, υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Ένωσης Γιατρών Υγεία. Στην πρόσκληση για το Workshop αναφέρεται:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

> Θεμελιώδης στόχος του σεμιναρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ιατρούς να εξοικειωθούν με τον μοντέρνο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην ΩΡΛ και να ξεκαθαρίσουν, με πρακτικό και άμεσο τρόπο, τεχνικές απαραίτητες στην καθημερινή πρακτική της ειδικότητάς μας.

> Για εμένα προσωπικά, η ιατρική είναι μια διαρκής πορεία προς την εξέλιξη και την πρόοδο και διακατέχεται από την αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο. Η καθημερινή της εφαρμογή θυμίζει σκυταλοδρομία, εμπεριέχει συνεχή κίνηση και κύριο μέλημά της είναι η διαδραστική και διαρκής μεταλαμπάδευση γνώσεων. Θα είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση αν, μέσω της ομάδας μας που θα εργαστεί για αυτόν τον σκοπό, καταφέρουμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και οπτικές γωνίες υπό μια φρέσκια ματιά. Το σεμινάριο αυτό θα είναι επαναλαμβανόμενο ετησίως και η θεματολογία του θα περιλαμβάνει βασικές τεχνικές 1) ενδοσκοπικής προσπέλασης της μύτης και 2) ενδοσκοπικής χειρουργικής του λάρυγγα.

> Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερευνητικού – Πειραματικού Κέντρου ELPEN.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ανατολή Παταρίδου

Επιστημονική Υπεύθυνη Σεμιναρίου

Χειρουργός ΩΡΛ Κεφαλής & Τραχήλου,

Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου Υγεία – Μητέρα

 

Η κυρία Ανατολή Παταρίδου ανέφερε επίσης:

«Η Ωτορινολαρρυγγολογία προόδευσε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, εστιάζοντας σε χειρουργικές τεχνικές που να συνδυάζουν την αντιμετώπιση της πάθησης με τη διατήρηση της λειτουργικότητας του οργάνου. Η ενδοσκοπική χειρουργική τόσο στις παθήσεις ρινός όσο και του λάρυγγα έφερε επανάσταση στην αντιμετώπιση καλοήθων παθήσεων όπως η ιγμορίτιδα, οι πολύποδες ρινός, τα οζίδια των φωνητικών χορδών καθώς και όγκων της περιοχής.

Στην Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στον ασθενή εξασφαλίζοντας έτσι ένα άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Στα πλαίσια της διάθεσής μας για συνεχή εξέλιξη και μεταλαμπάδευση γνώσεων, διοργανώνεται το 1ο workshop  ενδοσκοπικής χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγος στο οποίο έχω την τιμή να είμαι επιστημονικά υπεύθυνη.

Πάντα πίστευα -και ακόμη περισσότερο τώρα, σε καιρούς κρίσης- ότι οι νέοι επιστήμονες αποτελούν το μέλλον της χώρας μας. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα το workshop αυτό να απευθύνεται κυρίως σε νέους γιατρούς. Βασικό μέλημα είναι να τους τονίσουμε ότι η άσκηση της ιατρικής, εμπεριέχει αγάπη για την ίδια τη ζωή και τον άνθρωπο. Για την πραγμάτωση αυτού του στόχου οφείλουν  να εργαστούν σκληρά αγνοώντας τις  αντιξοότητες που υπήρχαν και θα υπάρχουν σε όλες τις εποχές».

Για πληροφορίες και συμμετοχές μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του συνεδρίου:

Τηλ.: 210 6897552-3, Φαξ: 210 6897555

Κιν.: 6932 342935, 6945 597848

Ε-mail: info@gk.gr, Website: www.gk.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Χειρούργος Ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής & Τραχήλου - ΠΑΙΔΟ ΩΡΛ, Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου Υγεία - Μητέρα