Η Τσικνοπέμπτη έχει συνδεθεί παραδοσιακά με την (υπερ)κατανάλωση κρέατος, καθώς 11 μέρες μετά ξεκινά η νηστεία. Είτε προτιμήσετε να φάτε σπίτι είτε σε μία από τις άπειρες ταβέρνες, υπάρχουν κάποιες διατροφικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε διάφορες γαστρεντερικές διαταραχές και θα αποτρέψουν τη ζυγαριά από το να έχει… ανοδικές τάσεις την επομένη.

– Δεν παραλείπουμε κανένα γεύμα κατά την διάρκεια της ημέρας, πολύ περισσότερο το πρωινό, απλά το μεσημεριανό μας μπορεί να είναι πιο ελαφρύ σε σύγκριση με άλλες φορές.

– Προσπαθούμε να τρώμε αργά. Όταν τρώμε αργά φεύγει το στρες, καταλαβαίνουμε τι τρώμε, βοηθάμε τον οργανισμό να έχει μία πιο εύκολη πέψη, απολαμβάνουμε το γεύμα μας και καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες.

Νερό – αναψυκτικά –αλκοόλ
Πίνουμε πολύ νερό ,αποφεύγουμε τα αναψυκτικά ή προτιμάμε τα light και θυμόμαστε ότι η υπερκατανάλωση αλκοόλ, συνήθως κρασιού ή μπίρας, ποτέ δεν βοήθησε κανέναν – ειδικά όταν ακολουθεί οδήγηση.

Ψωμί
Καλό θα ήταν να αποφύγουμε την κατανάλωση ψωμιού, ιδίως στην αρχή και ξέροντας τι θα ακολουθήσει.

Σαλάτες
Ξεκινήστε με διάφορες σαλάτες εποχής  και βραστά λαχανικά ή χόρτα προτού περάσετε στα επόμενα πιάτα.

Ορεκτικά
Αποφύγετε τα τηγανητά ή τα πλυμμηρισμένα με κρέμες γάλακτος και αλλαντικά φαγητά (π.χ. γεμιστές πατάτες). Προτιμάμε τα ψητά. Επίσης, προτιμάμε το τζατζίκι ή την κέτσαπ από τη ρώσικη ή τη μαγιονέζα.

Συνοδευτικά
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κρέας με  ρύζι αντί για πατάτες τηγανητές, αν είναι καστανό ή με το φλοιό του ακόμη καλύτερα.

Κυρίως πιάτο
Η πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι το κοτόπουλο. Όχι απαραίτητα ένα στεγνό και σκέτο φιλέτο, αλλά ας πούμε καλύτερα παϊδάκια κοτόπουλου από αρνίσια. Δεύτερη επιλογή μία μοσχαρίσια μπριζόλα. Αν παρόλα αυτά θέλετε χοιρινό ή αρνί, τότε να είστε πολύ προσεκτικοί με τα κομμάτια λίπους που σίγουρα θα βρείτε. Όσον αφορά τα λουκάνικα απλά προσοχή στην ποιότητά τους.

Επιδόρπιο
Προτιμήστε για το τέλος φρούτο αντί για γλυκό, είναι άλλωστε σχεδόν σίγουρο ότι δεν πεινάτε…

Καλή παρέα!
Ένας άνθρωπος με μερικά λεπτά μόνο γέλιου μπορεί να καύσει έως και 50 θερμίδες. Αφήστε τις ενδορφίνες να κάνουν τη δουλειά τους.