Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ρυθμικό beat της techno θα μπορούσε να είναι το συστατικό που λείπει για να αναπτυχθούν τα γονιμοποιημένα έμβρυα εκτός μήτρας.

Το πείραμα που πραγματοποιήθηκε στην κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης Altra-vita IVF στη Μόσχα, έδειξε ότι παίζοντας επί 24όρου βάσεως techno σε ωάρια που βρίσκονταν σε δοκιμαστικούς σωλήνες, όχι μόνο βοήθησε τις πιθανότητές τους να γονιμοποιηθούν, αλλά και αύξησε τον αριθμό των βιώσιμων εμβρύων κατά περίπου 20%.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Fertility 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο, τα «ωάρια της techno» ήταν ελαφρώς πιο πιθανό να αναπτυχθούν σε έμβρυα και πολύ πιο πιθανό να αναπτυχθούν μέχρι το σημείο που θα μπορούσαν πλέον να εμφυτευθούν στη μήτρα.

Η techno μουσική φαίνεται να είναι η αγαπημένη των ωαρίων, καθώς φαίνεται να έχει ισχυρότερη επίδραση από παλαιότερες ανάλογες δοκιμές, με κλασική, metal και ποπ μουσική. Οι ερευνητές έπαιξαν χορευτικά κομμάτια, όπως το «A State of Trance» του Armin van Buuren, λόγω του σταθερού ρυθμού των beats τους.

Τα έμβρυα έχουν δείξει ανταπόκριση σε διάφορους τύπους μουσικής και μελωδιών στο παρελθόν. Μια ομάδα ισπανών επιστημόνων διαπίστωσε το 2013 ότι η μουσική καλλιτεχνών όπως η Madonna, ο Μπαχ, οι Metallica και ο Μότσαρτ φάνηκε να δίνουν σε  μερικά γονιμοποιημένα έμβρυα μια ώθηση ανάπτυξης.

Ο Δρ Dagan Wells, αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι γιατροί που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση θα μπορούσαν να μάθουν κάτι από τη rave κουλτούρα και υποστηρίζει ότι τα ωάρια και τα έμβρυα που αναπτύσσονται εξωσωματικά, χάνουν τις κινήσεις που συμβαίνουν μέσα στη μήτρα μετά τη φυσική σύλληψη.

«Είναι πιθανό ότι οι δονήσεις από το beat της μουσικής, να αντικαθιστούν κατά κάποιο τρόπο μερικές από αυτές τις επιδράσεις, αναδεύοντας το μέσο και βοηθώντας να αναμιχθεί το υγρό στο οποίο είναι βυθισμένο το έμβρυο, αραιώνοντας δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες που εκκρίνονται από το έμβρυο και αυξάνοντας την έκθεσή του σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά», είπε ο καθηγητής.