Οι γιατροί που υπογράφουν αναρρωτική άδεια σε κάποιον εργαζόμενο, δεν θα πρέπει απαραίτητα να εργάζονται σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως διευκρινίστηκε πρόσφατα εκ νέου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Όπως προκύπτει από την επισυναπτόμενη απάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κας. Όλγας Γεροβασίλη σε συνέχεια ερωτήσεως που ετέθη στην Βουλή αναφορικά με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής, επιβεβαιώνεται και δια στόματός της η πάγια θέση του ΙΣΑ, ότι δεν προκύπτει κανένας περιορισμός στην έκδοση ιατρικών γνωματεύσεων αναφορικά με τις αναρρωτικές άδειες από ιδιώτες ιατρούς ή ιατρούς ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
«Άλλωστε, σε περίπτωση που ο Νομοθέτης κρίνει ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών τη γνωμάτευση από ιατρούς δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων τότε αυτό αναφέρεται ρητά στις οικείες διατάξεις (π.χ. άρθρο 52 παρ.3 του Υπαλληλικού Κώδικα)», χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απάντηση της Υπουργού.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΣΑ, κος. Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στο εν λόγω ζήτημα τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλοι οι γιατροί τόσο αυτοί που υπηρετούν στον Δημόσιο Τομέα, όσο και οι ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες έχουν ισότιμη υπογραφή της επιστημονικότητάς τους».
Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει, οι ιατροί – μέλη μας να αποδέχονται την αμφισβήτηση του κύρους των ιατρικών γνωματεύσεων που εκδίδουν για την χορήγηση αναρρωτικών αδειών στο Δημόσιο τομέα, πολλώ δε μάλλον στον ιδιωτικό τομέα.